NATJECANJA

»

SKIJANJE

23.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Marcel Hirscher: "Čuo sam se s Felixom, inzistiram na razgovoru s Ivicom!"

U nedjeljnoj večernjoj emisiji ORF-a Marcel Hirscher napokon se jasno očitovao o svim prigovorima na njegove posljednje vožnje koje je završavao ili nije završavao uslijed nepravilnog prolaska nekih od slalomskih vratiju.

"Telefonirao sam već s Felixom (Neureutherom, nap.a.). Nakon svega što je on jučer na naš račun izrekao, mislim da je vrijeme da Felix i ja oči u oči popričamo s Ivicom Kostelićem. Ne znam od kada je to njegov posao da odlučuje o tome tko je ispravno, a tko nije prošao stazu. Na neki način osjećam se osobno uvrijeđenim!", izjavio je tako mladi, 22-godišnji austrijski 'pijetlić'. I nadodao:

"Ne mogu razumjeti kako netko bez čvrstih dokaza sada tvrdi da sam 'haklao' vrata na utrkama na kojima moj nastup uopće nakon utrke nije doveden u pitanje. Teške su to optužbe!

Ja i u budućnosti, u to budite sto posto sigurni, nikada neću stati na stazi ako samo sumnjam da sam možda 'haklao'. To bi bila apsolutno najgluplja stvar koju bih mogao napraviti! Stati, a da ni sam sa sigurnošću ne znam jesam li ili nisam 'haklao'. I što onda ako ipak nisam? Ne bih si to nikada mogao oprostiti.

Postoje suci uz stazu, postoji žiri utrke, koji naknadno uvijek može pogledati moj nastup. I ako je nešto bilo krivo - naknadno me diskvalificirati. Nije to posao nas natjecatelja. Ja gotovo na svakim vratima idem maksimalno blizu. To je moj stil vožnje! I danas u Kitzbühelu, na primjer, posumnjao sam da sam možda prošao krivo ta vrata u drugoj vožnji. Ali daleko od toga da ja to osjetim na način da sam bez ikakve dvojbe siguran.

Ipak, ovaj vikend donio mi je velike pouke. Znat ću ih iskoristiti za budućnost. Drago mi je samo da je FIS, i direktor Hujara, meni službeno potvrdio kako je na Sljemenu sve bilo čisto! Ta je priča time za mene završena."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   14:19h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    " Ok, ako je istina što Hujara priča (makar mu ne vjerujem niti rijei) Ivicu treba kazniti zbog izjava koje je dao.......!!! A sudac, unatoč skimanovom inzistiranju, ipak je bio u pravu!!! "
    (Član Danko17)

    Ja sam samo htio upozoriti na veliku odgovornost suca na stazi koji je ogovoran za svoja 3-4 kapija ...ako se ustanovilo, da nije pogrešio-super, ako se to ne bi dogodilo (ne bi on smio biti više ni na nekoj sindikalnoj utrci u veleslalomu)....Barem smo videli, da je malo veča odgovornost na tim ljudima, koje gledate, kako stoje kraj kapija......
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   14:11h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Nije mi jasno da od tih svih silnih bogataša u HR niko nema doma snimač visoke rezolucije i nije snimil utrku.Dal bi preporuku moje malenkosti da CROski nabave takvu opremu da nebi kasnije od trenera druge zemlje saznali kaj su oni več morali znat.Pavleku i ostalima bi ta lova bila pametno uložena za razliku od pobacanih novaca za pobjedu Hirschera i drugo mjesto Neureuthera , koji te zvaraju zemeju ti novce i onda te još nateraju da veliš da je sve bilo u redu.Pretužno ali to je kad smo blesavi i imamo največi nagradni fond i najviše tupavih i nesposobnih funkcionera u savezu koji moraju papati na Slemenu jer nemaju doma. Nakon svega nije gorki okus u ustima nego je ono ko da su te popišali.Ni malo me nebi čudilo da na kraju Svjetskog kupa u Schladmingu kad bu između Iveka i tog pimpleka bilo malo razlike nebuju nekaj zmislili pa da pobjedi ko kak je Personica imala 1 bod razlike od Janice na kraju i uzela Kristalni globus.
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   13:47h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ok, ako je istina što Hujara priča (makar mu ne vjerujem niti rijei) Ivicu treba kazniti zbog izjava koje je dao.......!!! A sudac, unatoč skimanovom inzistiranju, ipak je bio u pravu!!!
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   12:14h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    " Moje mišlenje: ako bi suci odradili svoj posao, mi ne bi imali o čemu pričati, Hirscher i Neureuther bi bili diskvalificirani i Ivo bi bio pobjednik.....sva ostalo je tako-tako.....vjerujete, da i Ivo (ako ne bi bio baš 100 %, ne bi stao, več bi pričekao odluku suca i video snimak-meni je to logično).

    1. djelomično točno bojim se ovo za posao sudaca, jer austrijanci očito imaju moć da pobiju sve dokaze i odluke koje nisu njihove, pa bi tako mogli i to. Pritisak bi bio toliki da bi na kraju vjerovatno poništili odluku. Ipak, prvo su zakazali suci i time pokrenuli sve.
    2. Ivo bi stao i da nije siguran, kamoli da je. Ali ako Hirscher nije siguran od 5 puta niti jednom, onda nešto nije u redu s njim. Ali ja mislim da je s njim sve u redu, dečko je jednostavno tako odgojen - da bude oportunist.

    Lei je u pravu za objavu, pa onda nitko ne bi objavljivao ništa. Šta su trebali sa skijanje.hr učiniti?! Ovo je vrhunski potez sa njihove strane po meni. "

    (Član minja)



    Iznio sam samo svoja razmišljanja gdje je izvorni grijeh....Kako možeš sigurno reči da bi Ivo stao-ništa u sportu nije sigurno, 100 %...previše znoja i povreda je uloženo i previša para je u pitanju.... Ako se nekome to dogodi više puta, onda se i ja slažem, da nešto nije u redu sa njim. I još jedno: ako sudac upiše u karton, da je neko krivo prošao i to još pokaže kamera, nema tog Austrijanca, koji bi to poništio.....
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   11:31h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Moje mišlenje: ako bi suci odradili svoj posao, mi ne bi imali o čemu pričati, Hirscher i Neureuther bi bili diskvalificirani i Ivo bi bio pobjednik.....sva ostalo je tako-tako.....vjerujete, da i Ivo (ako ne bi bio baš 100 %, ne bi stao, več bi pričekao odluku suca i video snimak-meni je to logično).

    1. djelomično točno bojim se ovo za posao sudaca, jer austrijanci očito imaju moć da pobiju sve dokaze i odluke koje nisu njihove, pa bi tako mogli i to. Pritisak bi bio toliki da bi na kraju vjerovatno poništili odluku. Ipak, prvo su zakazali suci i time pokrenuli sve.
    2. Ivo bi stao i da nije siguran, kamoli da je. Ali ako Hirscher nije siguran od 5 puta niti jednom, onda nešto nije u redu s njim. Ali ja mislim da je s njim sve u redu, dečko je jednostavno tako odgojen - da bude oportunist.

    Lei je u pravu za objavu, pa onda nitko ne bi objavljivao ništa. Šta su trebali sa skijanje.hr učiniti?! Ovo je vrhunski potez sa njihove strane po meni.
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   11:04h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    mislim da se necija izjava i to do doslovno prenesena ne moze nazvati "neprovjerenom informacijom" (u ovom slucaju austrijskog trenera), a od toga je sve i krenulo
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   09:48h

    Član od:
    18.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    Na kraju priče ispada jako dobro što mediji koji su vijest skinuli sa Skijanje.hr nisu objavili info od kuda im ta informacija jer bi sada portal ostao posran zbog objave neprovjerene informacije.( dokaz da se danas novinarstvo zasniva na senzacionalizmu; ubuduće 150% provjeriti informacije prije objave).
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   08:34h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    Moje mišlenje: ako bi suci odradili svoj posao, mi ne bi imali o čemu pričati, Hirscher i Neureuther bi bili diskvalificirani i Ivo bi bio pobjednik.....sva ostalo je tako-tako.....vjerujete, da i Ivo (ako ne bi bio baš 100 %, ne bi stao, več bi pričekao odluku suca i video snimak-meni je to logično). Još jednom se pokazalo, da suci ne stoje bez veze na stazi, i da to nije neka funkcija za šminkeraj i posetu VIP šatoru, gdje se može fino napit i dažbe klopat, te se družiti sa "kao" VIP-ovcima, nego je to odgovoran posao, sa kojim imaš uticaj na proglašenje pobednika....
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   07:50h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Dobro kažeš, skiman. Oni su prvi zakazali. A hakleri drugi, postoji pravilo koje su prekršili. Jesu li uopće kažnjeni za to što nisu stali nakon maks. troja vrata?
  • Objavljeno: 24. siječnja 2012.   06:45h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    " Zbog dnevnice........!!
    "

    (Član Danko17)

    Aha.... znaći radi lepšega....baš me zanima ko im dade licencu (ako su je uopšte imali).....po meni izvorni greh je kod njih, oni su prvi koji moraju javiti, dali je neko krivo prošao (ako bi barem jedan između njih to pravovremeno javio, odmah bi se prišlo gledanju snimka-bez da je i jedna jedina reprezentacija uložila žalbu)...nisu gore zato da se zajebavaju i gledaju kako dobro vozi Ivica...barem bi tako trebalo da bude, a očito nije bilo.....

Prikazano 10 od 29 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299768
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr