NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Mutters FIS slalomi (m): Rezultat karijere Sebastiana Brigovića

20-ogodišnji Sebastian Brigović odličan s jednom pobjedom i jednim četvrtim mjestom na FIS slalomima voženim prošlog vikenda u Muttersu (AUT). Pobjeda je ujedno donijela i nove najbolje slalomske FIS bodove karijere 15.46.

Mladi Riječanin Sebastian Brigović prošloga je vikenda pomaknuo granice svojeg najboljeg rezultata karijere u slalomu. Konkretnije, učinio je to jučer pobjedom na FIS slalomu kojega je domaćin bio Mutters (AUT)! Pobjedničko vrijeme utrke iznosilo je 1:38.56, i bilo je tek nešto manje od sekunde brže u odnosu na "prvog pratitelja" Simona Heeba (LIE). Još jedan hrvatski skijaš, Leo Vukelić, na utrci je zauzeo 17. mjesto, dok je Matej Vidović diskvalificiran u prvoj vožnji.

Mogućnost odličnog rezultata u nedjelju Sebastian je, inače, najavio već u subotu na prvom FIS slalomu voženom na istoj lokaciji. Tada je zauzeo četvrto mjesto uz 0.60 sek. zaostatka za pobjednikom utrke Cristianom Javierom Simari Birknerom (ARG). Leo Vukelić tu je utrku završio na 21. poziciji.

Od vrlo respektabilnih 15.46 FIS bodova u slalomu su od hrvatskih skijaša do sada u karijeri bolje išli još samo Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal i Filip Zubčić. A gotovo identičan najbolji rezultat do sada s 15.50 FIS bodova ima Matej Vidović.

Cjeloviti rezultati utrka

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 04. ožujka 2013.   13:18h

    Član od:
    01.09.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Pa zato što je po rezultatima imao ispred četvoricu boljih od sebe u tom trenutku, jednostavno :) A kvota je 4.
  • Objavljeno: 04. ožujka 2013.   13:06h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Bravo Seba!
    Zašto na SP nije nastupio u slalomu ako je tako!?

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256354
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr