NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Primož Jerončič, arhiva PhotoSI

 

Ofterschwang SL (ž): I nova pobjeda nevjerojatne Maze

Tina Maze (SLO) pobijedila je na današnjem slalomu Svjetskog kupa skijašica u Ofterschwangu (GER) i time potpuno zakomplicirala borbu za mali slalomski Kristalni globus uoči zadnje utrke u Lenzerheideu (SUI).

Fenomenalnim skijaškim izvedbama Tine Maze u 2012/13. sezoni Svjetskog skijaškog kupa čini se da nikako nema kraja. Na današnjem slalomu Ofterschwanga trenutno svakako najbolja skijašica svijeta stigla je do svoje jubilarne 10. pobjede sezone od čega druge u slalomu nakon Maribora, do nevjerojatnog čak 22. plasmana (!) na pobjednički podij te sveukupno 21. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri!

Prvu vožnju utrke Tina je, poput jučerašnjeg veleslaloma, još jednom završila na 2. mjestu. Brža od nje bila je samo aktualna svjetska prvakinja i do danas vodeća slalomašica Svjetskog kupa, mlađahna Mikaela Shiffrin (USA). Shiffrin je odskijala vrijeme 54.45. I nakon pola sekunde zaostatka na pola vožnje ciljem prošla uz 0.10 sek. prednosti u odnosu na Maze. Dok je treće mjesto prve vožnje sa startnim brojem 8 dohvatila također vrlo mlada, 19-ogodišnja Švicarka Wendy Holdener.

Sam rasplet utrke ponudio je potom "pretumbaciju" poretka prve tri skijašice. Sjajnim trećim vremenom druge vožnje Holdener osigurava isprva svoj premijerni pobjednički podij na nekoj od utrka Svjetskog kupa. Osmim vremenom druge vožnje Maze potom uspijeva zbrojeno u konačnici biti još 0.25 sek. brža od Holdener. A Mikaela Shiffrin ne uspijeva ponoviti odličan prvi slalomski nastup te se tek 20. vremenom druge vožnje s vodeće pozicije nakon prve vožnje u konačnici spušta na treću stepenicu pobjedničkog podija uz zbrojenih 0.75 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme Maze.

Dvjema ujednačenim vožnjama odlično četvrto mjesto na utrci, kao još jedina skijašica u zaostatku manjem od sekunde za Maze, osigurala je Marie-Michele Gagnon (CAN). Dok je peto mjesto na utrci, ali uz već 1.59 sek. zaostatka, pripalo Mariji Pietilae-Holmner (SWE).

U slalomskom poretku Svjetskog kupa Tina Maze sada je nakon slaloma Ofterschwanga preuzela vodstvo. I za zadnju utrku u Lenzerheideu ima 7 bodova prednosti u odnosu na Shiffrin (595 naspram 588 bodova).

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. MAZE Tina (SLO) 1:52.85
2. HOLDENER Wendy (SUI) + 0.25
3. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 0.75
4. GAGNON Marie-Michele (CAN) + 0.96
5. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 1.59
6. HANSDOTTER Frida (SWE) + 2.00
7. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) + 2.06
8. EKLUND Nathalie (SWE) + 2.07
9. HOSP Nicole (AUT) + 2.16
10. BORSSEN Therese (SWE) + 2.22

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164426
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr