OPREMA

»

SKIJE

20.02.2005.      

Autor: Tomislav MatošinUstupio: ŽUTI MAČAK ski & surf, Hvarska 1c, Zagreb, tel. 01/ 6192-620 

Fischer BigStix 7.2 (04/05)

Allmountain skija koja je namijenjena skijašima koji su tehniku vožnje na uređenim stazama doveli do maksimuma te žele probati kakav je doživljaj skijati po neuređenim stazama odnosno dubokom snijegu.

Testirani model : 19m @ 175cm
Sidecut : 112 – 72 – 96
Dostupne visine : 145, 155, 165, 175, 180

Iako su BigStix modeli namijenjeni isključivo freeriderima ova skija je najniži model Fischerove BigStix ponude. Kako ima prilično uzak struk (za freride modele), s ovom skijom ćete moći skijati i po uređenim i po neuređenim (čitaj: dubokom snijegu) stazama. Naravno, na uređenim stazama nećete moći izvoditi kratke zavoje odnosno brzo vijuganje nego samo široke i dinamične paralelne zavoje. Ne treba se ni napominjati da početnici i slabiji rekreativci ne trebaju niti pomišljati o nabavci ove skije.

Zahvaljujući plasma edge tehnologiji, koja omogućava veću trajnost rubnika, te GFC (glass fiber chasiss) tehnologiji zahvaljujući kojoj je osiguran konstantan flex indeks (horizontalni i vertikalni), skija će dobro držati na ledu, a zbog samih gabarita skije, bez problema će se izvoditi široki (veleslalom) zavoji. Pri pokušaju kratkih zavoja osjetit ćete podrhtavanje te ćete imati problema izvesti ih pravilno, ritmično a pri tome ćete i potrošiti dosta snage pa takva vožnja nije preporučljiva. Zbog veće duljine i površine, skija će se dobro ponašati i prilikom spusta ravno, a prilikom takve vožnje treba dobro paziti jer neravnine i grbe na terenu preko kojih skija prelazi, treba amortizirati gibanjem u koljenu i ako na to zaboravite lako može doći do pada ili čak ozlijede koljena.

Skija je malo teža nego klasični freeride modeli što i nije toliko čudno s obzirom da je skija namijenjena početnicima u dubokom snijegu. Radi te svoje karakteristike, skija će vam oprostiti greške koje su tipične za tu vožnju (preveliko naginjanje naprijed/nazad, neravnomjerno raspoređena težina na obje skije). Negativna strana toga je što nećete u potpunosti moći uživati u dubokom snijegu jer se radi toga skija prilično svojeglavo ponaša i nije baš pretjerano plovna.

Ukoliko vam je već dosta skijanja po stazama i želite probati nešto novo, ova skija je model za vas. Sam proizvođač reklamira ovu skiju i za učenje i izvođenje trikova na rampi što dovodi do zaključka da ova skija ima vrlo široku mogućnost upotrebe.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 289877
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr