OPREMA

»

SKIJE

01.07.2009.      

Autor: Denis FliderUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24, 8210 Trebnje Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
E-mail: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer Progressor 8+ (09/10)

Želite li raditi na unapređenju svoje carving tehnike tu je light verzija Progressora 9+...

Testirani model: 160 cm, r = 11/15m
Sidecut: 120-72-103
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

Skije Progressor 8+ su srednji model Fischerove Progressor  serije. Linije koja je po svojim karakteristikama identična prošlogodišnjoj seriji. Doživjele su laganu promjenu u dizajnu. Primarna boja linije je i dalje bijela, osim što su Fischerovi dizajneri odlučili više naglasiti oznaku modela na vrhu i repu skije, tako da je sada na testiranom modelu uz karakterističan natpis Fischer dominantna i oznaka 8+.

-.-Skijanje.hr-.-Glavna karakteristika serije i testiranog modela Progressor 8+ je Dual radius sistem. Karakteristika koja donosi dva različita radijusa. Na vrhu, skija ima manji radijus dok je na repu veći. Navedeno omogućava brži i precizniji ulazak u zavoj te mirniji izlazak iz zavoja. Uz navedenu karakteristiku, skija koristi i poznatu sandwich sidewall konstrukciju, koja posebnim sistemom slojevitog slaganja jezgre (kombinacija drva i titana) daje odlične performanse i dodatnu torzijsku čvrstoću. Okvir skije sadrži i Air carbone, ultra lagani i ekstremno jaki materijal koji se koristi u aero industriji, a omogućava lakše upravljanje i poboljšava performanse. Progressor 8+ dolazi s Railflex sistemom predugradnje vezova i vezovima. FS X12 RAILFLEX2, s DIN skalom od 3.5-12. Navedena serija je najsvestranija Fischerova serija i predstavlja allround model, odnosno model za sve tipove vožnje po stazi.

Jednostavnost vožnje skija Progressor 8+ je nevjerojatna. Skije odgovaraju na način vožnje, prate tempo i u svakom trenutku se osjeća sigurnost na njima. Bilo da vozite kratke ili duge zavoje, ili se vozite ravno, pogotovo kada se uzme u obzir da je testirani model bio visine 160 cm. Jedino možemo reći da se u zahtjevnijim uvjetima (mekani i razrovani snijeg), kada se skijate brže i u dužim zavojima, osjeća longitudinalno savijanje skije praćeno laganim vibracijama. Navedeno nije neobično s obzirom na namjenu skije, tip modela i karakteristike. U kratkim zavojima skije dobro upijaju razrovani snijeg i manje hupsere. Dopuštaju povremeni izlet izvan staze, ali samo zato da bi nas uvjerile da su namijenjene skijanju na stazi.

S Fischer Progressorom lagano ćete ulaziti u zavoj, ukoliko poželite voziti kratke zavoje, a izlazak iz zavoja bit će jednako dinamičan kao i ulazak, bez iznenađujućih faktora (npr. naglog ubrzanja). Progressor 8+ dozvoljava gibanja dužinom skije i vaše ispitivanje mogućnosti i položaja na skiji, odnosno reakcije vašeg položaja u svakom dijelu zavoja. Navedeno vrijedi i za duge zavoje. To vam daje mogućnost kvalitetnih vježbi tehnike vožnje i kontrole skijaškog stava na skijama, bez iznenađujućih faktora, čime dobivate dodatni osjećaj sigurnosti, što je izrazito bitno prilikom unapređivanja tehnike skijanja.

Skije se lagano prebacuju s rubnika na rubnik i dobro drže na tvrdim stazama. No ne bi trebalo u navedenim uvjetima ispitivati koje su krajnje granice iste. Treba imati na umu njihovu namjenu.

Riječ je o odličnim skijama za rekreativce. Za sve one koji žele usavršiti tehniku brzog vijuganja, ali i carving tehniku. Dobar materijal za unapređenje tehnike skijanja u svim vremenskim uvjetima na stazi. Topla preporuka za sve srednje rekreativce, ali i one koji koriste „tradicionalnu tehniku“ skijanja. Ukoliko ste bolji skijaš i nađete se na navedenom modelu, pazite, moglo bi se dogoditi da ćete uživati u vožnji i testiranju mogućnosti navedenog modela. No ipak, skija ima svoju skijašku publiku, a to su svi rekreativci srednjeg i srednje višeg ranga.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270018
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr