OPREMA

»

SKIJE

03.07.2009.      

Autor: Denis FliderUstupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543 

K2 Apache Interceptor IBC 10.0 (09/10)

Allmountain model iz K2 Apache linije koji žudi za skijanjem izvan staze...

Testirani model: 170 cm, r = 16 m
Sidecut: 128-84-112
Dostupne visine: 163, 170, 177, 184 cm

-.-Skijanje.hr-.-Interceptor je u struku najšira skija u seriji. Riječ je o novom modelu. S obzirom na sidecut, mogli bi reći da je riječ o allmountain skiji koja je u duši "freerider" model. Poput ostalih modela iz Apache serije, i ona slijedi karakterističan dizajn pretapanja boja od vrha prema repu skije s velikim K2 logom. Jedini je model u liniji koji na sebi ima tri boje (crvenu, bijelu i plavu).

Interceptor je pozicioniran kao lakši model u Apache liniji. To je primjetno i prema tehnologijama koje sadrži. Kao i drugi modeli, koristi MOD tehnologiju  pomoću koje se eliminiraju vibracije skija, zajedno s  tehnologijom MOD Monic koja služi dodatnom smanjenu vibracija skija ciljanim postavljanjem prigušujuće mase u obliku cinkovih pločica. Za razliku od nekih modela u liniji koji koriste Metal laminate, Interceptor koristi Torsion box konstrukciju. Koncept se prilagođava svakom modelu. Posebna pažnja posvećuje se središnjoj osi simetrije skije, eliminiranju vibracija i nekontroliranih torzijskih efekata. Triaxial braiding postupkom skije imaju drvenu jezgru obučenu u stakloplastične niti koje su pletene i odgovorne su za povećanu torzijsku krutost uz zadržavanje zadovoljavajuće razine savijanja.

Kao i ostali modeli Interceptor ima K2 vezove koji se rade u suradnji s Markerom. Na testiranom modelu bio je vez K2/M2 11.0 TC. K2 voli uz sve svoje modele naglašavati i njihovu namjenu. Jesu li više namijenjene vožnji po stazi ili izvan nje? Prema navedenim specifikacijama i oznakama proizvođača u katalogu, Interceptor je više namijenjen vožnji izvan staze (60%), a manje po stazi (40%).

Prilikom vožnje po uređenoj stazi skije se dosta teško stavljaju na rubnike, čime se teže prelazi iz zavoja u zavoj. Navedeno se posebno osjeti kod kratkih zavoja i to na tvrđoj stazi kada je to najpotrebnije. Kod dužih zavoja navedeno je puno manje izraženo. Ukoliko vozite duge zavoje po rubnicima i pustite brzinu osjetit ćete na izlasku iz zavoja dodatni impuls, poput dodatnog ubrzanja. Navedeno se osjeća i na Crossfire modelu iz iste linije. Možda bi se moglo reći da je opisano tipično za Apache liniju, ali za samu potvrdu potrebno je testirati više Apache modela.

-.-Skijanje.hr-.-Prilikom vožnje spusta ravno skija je relativno mirna te se samo mjestimično može osjetiti lagano podrhtavanje. Možemo reći da skije pokazuju sasvim drugi karakter u uvjetima mekanog i razrovanog snijega, puno su življe i razigranije, a u trenutku izlaska izvan staze osjetit ćete da ste došli u njihovo prirodno okruženje. Skije će se puno lakše voditi i biti će upravljivije. Skije su tako koncipirane da u svim uvjetima vožnje na stazi i izvan staze opraštaju eventualne pogreške skijaša, odnosno daju vam vremena za reakciju.

Riječ je o rekreativnom modelu namijenjenom ljubiteljima vožnje u svim uvjetima. Svima onima koji žele probati ili unaprijediti vožnju izvan staze, a istovremeno ne izgubiti čari vožnje po pisti. Model za početnike (off piste) i malo naprednije rekreativce.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299381
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr