OPREMA

»

SKIJE

12.10.2010.      

Autor: Denis Flider

Ustupio: SVS Sport Trzin I.O.C.
Blatnica 14 1236 Trzin
tel. +386 1 560 50 56

 

Rossignol Strato 80 Ti (10/11)

Nova "cestovna" jurilica iz Rossignolove tvornice s potpisom Troy Lee Designs

-.--.-Strato 80 Ti predstavlja potpuno novu seriju skija tvornice Rossignol - seriju napravljenu po uzoru na natjecateljski model 9GS i namijenjenu je isključivo  skijanju po stazi. Strato 80 Ti je najjači model serije i ujedno predvodnik iste. Sastoji se od 3 modela: Strato 80, Strato 70 i Strato 7. Uz navedeno, novost predstavlja dizajn koji ne potpisuje Rossignol nego Troy Lee Designs, a sama činjenica da Troy Lee Designs, koji je započeo s dizajnom kaciga u natjecateljskom moto svijetu, potpisuje dizajn govori o karakteru same skije. Sam dizajn, u retro stilu, daje određenu agresivnost skiji i ukazuje na njene karakteristike.

Korištene tehnologije u ovoj skiji još više naglašavaju njezin karakter. Od Oversize tehnologije preko jake sendvič konstrukcije koje daju skiji čvrstoću i maksimiziraju držanje rubnika te korištenje energije, pa sve do titanskih ojačanja i drvene jezgre koji ukazuju da je riječ o skiji za uređene staze. Skija ima širinu od 80 mm, što je kod Rossignola standard za veleslalom skiju. S obzirom na navedeno, skija se iznenađujuće brzo prebacuje s rubnika na rubnik.

Strato 80 Ti je izuzetno stabilna skija pri većim brzinama, bilo da je riječ o tvrdom i kompaktnom snijegu ili o mekanijoj stazi. Skija voli srednje i duge zavoje, no ni kratki zavoji joj nisu strani. S obzirom na njezine karakteristike prilikom vožnje kraćih zavoja potrebno je malo više gibanja. Skija je malo mekanija u odnosu na prave race modele, pa će vožnja na uređenoj stazi i tzv. carvanje biti pravi užitak bez obzira na način vožnje. Brzo prebacivanje s rubnika na rubnik omogućava skiji veću brzinu i odgovara na sve zahtjeve skijaša.

Skija ravnomjerno koristi energiju skijaša te su ulazak i izlazak iz zavoja ujednačeni. Kod navedenog modela držanje rubnika se može usporediti s race modelima, što znači da je jako dobro. U svakom trenutku s navedenom skijom osjećate njezin natjecateljski pedigre. Ali za razliku od race modela, Strato 80 Ti u svakom trenutku pruža više sigurnosti i kontrole bez kompromisa na karakteristikama i s fokusom na toleranciji. U uvjetima razrovanog snijega na stazi Strato 80 Ti reagira dobro. Skijanje pak izvan staze nije u opisu preferiranih staza za Strato. Izlet je moguć, kao i koji trenutak uživanja, ali vjerojatno više zbog dojma gdje ste i osjećaja nego zbog same skije. Ipak je staza idealno mjesto za Strato.

-.--.-Strato je skija namijenjena naprednim skijašima koji žele uživati u svakom trenutku na stazi i istovremeno ispitivati svoje granice. To je skija koja voli brzinu ali vam ujedno i ne troši previše snage kao pravi race modeli. U navedenom modelu možete uživati cijeli dan bez obzira na vremenske uvjete i uvjete na stazi. S obzirom da je riječ o potpuno novom modelu, možemo reći da su u Rossignolu napravili jako dobar posao.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280173
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr