NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine Facebook

 

Chamonix SK (m) i Garmisch SG (ž) - najava utrka

Nedjelja u francuskom Chamonixu, kao treće natjecanje u tri dana, donosi treću (super)kombinaciju Svjetskog kupa skijaša. Skijašice dvodnevni program brzih disciplina u Garmisch-Partenkirchenu završavaju superveleslalomom.

Kako je i bilo najavljeno - petorka hrvatskih skijaških reprezentativaca prijavljena je za nastup na superkombinaciji Chamonixa. Na natjecanju na kojem su Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim prošle godine stigli do hrvatskih 1-2, do pobjede i drugog mjesta, spust dio natjecanja planiran je za 11:00 h. Uz slalomski dio koji bi trebao uslijediti od 14:00 h. Sve i uz najavljenu snimku prve pa prijenos druge vožnje i na HTV 2.

Slalomsku vožnju, da sve bude još zanimljivije, za sutra priprema Ante Kostelić-Gips. Dok spust postavlja standardno H. Schmalzl (FIS). Spust se vozi u punoj dužini, u punih 3.215 metara dužine kao i dva 'klasična' vožena jučer i danas. Dok slalomska vožnja, poznavajući Antu sigurno na maksimalni mogući broj vratiju, i također na "La Verte des Houches" stazi kreće sa 1.190 metara, a cilj joj je na točno 1.000 metara nadmorske visine.

U superkombinacijski spust Ivica Kostelić ući će sa startnim brojem 16. Natko ima startni broj 21. Tin Široki broj 45. Dalibor Šamšal broj 46. A Sebastian Brigović,  u svojem drugom nastupu u Svjetskom kupu nakon slaloma na Sljemenu, startni broj 50 od sveukupno 56 skijaša iz 20 zemalja svijeta prijavljenih za start na superkomb. spustu.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

"Kandahar 2" staza u Garmisch-Partenkirchenu za najbolje skijašice svijeta sutra nudi peti superveleslalom sezone sa startom na 1.305, ciljem na 770 mnv. Uz dužinu staze od, precizno izračunano, točno 2.002 metra.

Utrku će sa startnim brojem 1 otvoriti u brzim disciplinama sve bolja kćerka skijaških legendi Hartija Weirathera i Hanni Wenzel - Tina Weirather (LIE). Lindsey Vonn (USA), vodeća spustašica i superveleslalomašica sezone, po moguću 51. pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri krenut će s brojem 20. Netom iza Marie Hoefl-Riesch (GER) i Anne Fenninger (AUT). A ispred Lare Gut (SUI) i Tine Maze (SLO).

Start ove utrke predviđen je za 12:00 h. Uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija obiju utrka očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1145484
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr