NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.11.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lake Louise, S (m): Paris minimalno ispred Krölla, Ivica 37.

Treći spustaš Svjetskog kupa i svjetski spustaški viceprvak u prošloj sezoni, Talijan Dominik Paris, danas je u Lake Louiseu upisao i svoju treću spust pobjedu na utrkama Svjetskog kupa.

Da može do pobjeda na najzahtjevnijim spustevima Svjetskog kupa poput Kitzbühela i Bormia uvjerili smo se već u prošloj sezoni. No s pobjedom i u Lake Louiseu 24-ogodišnji Talijan Dominik Paris danas je samo potvrdio kako postaje skijaš s kojime na pobjedu treba računati pa gotovo baš u svakom spustu na kojem nastupi.

Spust Lake Louisea za skijaše odlučivao se danas, donekle i očekivano, u stotinkama sekunde. U konačni plasman djelomično su se umiješali i vremenski uvjeti na stazi, koji su jednom broju skijaša, tamo odmah oko i netom iza startnog broja 10, dali bitno bolju vidljivost u središnjem dijelu "Mens Olympic Downill Run" staze. U konačnici - pobjedničko vrijeme Parisa iznosilo je 1:49.90, i bilo je svega 3 stotinke sekunde brže od onoga iskusnog Austrijanca Klausa Krölla na drugom mjestu. 

I za treću i četvrtu poziciju danas je trebalo odskijati vrijeme unutar 30 stotinki sekunde sporije u odnosu na pobjedničko vrijeme. A upravo to uspjelo je Adrienu Theauxu (FRA, + 0.11) te prošlosezonskom pobjedniku utrke i aktualnom spust pobjedniku Svjetskog kupa Akselu Lundu Svindalu (NOR, + 0.23 sek.).

U prvih 10 plasmana na današnjoj utrci vjerojatno je ponajveće iznenađenje Švicarac Carlo Janka, koji je doskijao točno na 10. poziciju, što mu je ujedno i prvi "top 10" spust rezultat u Svjetskom kupu nakon početka ožujka prošle godine i spusta u Kvitfjellu (NOR). Beat Feuz (SUI) i Bode Miller (USA) nakon potpuno propuštene prošle sezone Svjetskom su se kupu vratili uz plasmane na 30. odnosno 16. poziciju.

Ivica Kostelić (startni broj 31) na današnjem je spustu Lake Louisea od 30. mjesta i makar boda ostao udaljen za 48 stotinki sekunde na 37. poziciji utrke. Nešto iznad sekunde sporiji u cilju nego na prvom treningu voženom na istoj stazi u punoj dužini (1:51.58 i 1.52.70) Ivica je već na drugom prolazu imao prevelikih 1.45 sek. zaostatka za najbržim, što je bilo vrijeme dosta van skupine 60 najbržih na tom prolazu koji se mjeri nakon nešto više od 30 sekundi vožnje.   

Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 63, nakon što je ostao bez jedne skije nakon trećeg prolaza, u cilj potom ušao samo se spustivši na jednoj skiji uz 21.34 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom i zaradivši u konačnici službeno diskvalifikaciju.

Sutra je u Lake Louiseu za skijaše na rasporedu i superveleslalom.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. PARIS Dominik (ITA) 1:49.90
2. KRÖLL Klaus (AUT) + 0.03
3. THEAUX Adrien (FRA) + 0.11
4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.23
5. CLAREY Johan (FRA) + 0.74
6. STREITBERGER Georg (AUT) + 1.03
7. HEEL Werner (ITA) + 1.04
8. GUAY Erik (CAN) + 1.08
9. FRANZ Max (AUT) + 1.10
10. JANKA Carlo (SUI) + 1.24
..
37. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.80
ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) - diskvalifikacija 

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 220767
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr