NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.02.2013.      

Autor: Matija Kralj 

SP Schladming: Danas Nations Team Event

Na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu današnji dan namijenjen je programom natjecanja timskom natjecanju skijaških reprezentacija.

Nakon muške superkombinacije upravo je timsko natjecanje zamišljeno drugim i posljednjim natjecanjem koje će se na Svjetskom prvenstvu održati u uvjetima noći, pod reflektorima. A sam start natjecanja predviđen je za 17:00 sati (i HTV 2).

Nations Team Event natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ima 16 najuspješnijih nacija ukupnog tzv. Kupa nacija FIS Svjetskog kupa. Za nastup na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu po prvi je puta prijavljeno gotovo svih 16 nacija (reprezentacija), jer nedostaje samo jedna. Što će vodećoj naciji, domaćinu Austriji, kao jedinoj reprezentaciji omogućiti izravan prolazak bez borbe u četvrtfinale.

Nations Team Event održava se u četiri (po dvije ženske i muške) vožnje po krugu natjecanja u formi paralelnog veleslaloma. "Knock-out" sustavom. Svaka reprezentacija za natjecanje u maksimalnih 6 natjecatelja prijavljuje minimalno dvoje istog spola. A na same druge detalje natjecanja podsjetiti se možete i sami u .pdf dokumentu na engleskom jeziku dostupnom klikom na slijedeću poveznicu.

Hrvatska reprezentacija trenutno je 12. Kupa nacija. I kao takva u osmini finala sastaje se za početak s petoplasiranom Njemačkom ('križanje' 1 - 16, 2- 15, 3- 14, itd.). Za hrvatski ski tim za nastup su prijavljeni od djevojaka Andrea Komšić, Saša Tršinski i Sofija Novoselić te od muških natjecatelja Ivica Kostelić, Dalibor Šamšal i Filip Zubčić. Dok Njemačka u natjecanje ulazi s Lenom Dürr, Mariom Höfl-Riesch, Veronique Hronek, Felixom Neureutherom, Fritzom Dopferom i Stefanom Luitzom.

Pobjednik dvoboja Hrvatska - Njemačka dalje će na pobjednika dvoboja Francuska - Slovačka. Dok su u našem dijelu ždrijeba preostali mogući polufinalni protivnici Austrija, Slovenija i Norveška.

Cjeloviti sastavi ekipa i 'kostur' natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282730
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr