NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Kitzbühel SL + K (m) i Maribor SL (ž) - najava utrke

Slalom, ujedno kao i sastavni dio kombinacije, sutra u Kitzbühelu (AUT) voze skijaši. Ženski dio Svjetskog kupa sutra kreće u slalom "Zlatne lisice" u Mariboru (SLO).

Ivica Kostelić sa startnim brojem 2, a Dalibor Šamšal s brojem 54 krenut će u prvu vožnju sutrašnjeg slaloma Kitzbühela. U prvu vožnju koju će, s početkom 10:15 sati, umjesto izvorno određenog Ante Kostelića kako smo i javili postaviti J. Theolier (ITA). Druga vožnja utrke na rasporedu je od 13:30 sati uz postavku M. Jurjeca (SLO). Sve i u izravnom TV prijenosu na HTV 2.

Kako se sutrašnji slalom računa ujedno i kao sastavni dio kombinacije, na startu prve vožnje trebalo bi se naći čak 76 skijaša iz 20 zemalja. Na sutrašnjoj utrci Ivica ide po svoju moguću četvrtu uzastopnu kitzbühelšku kombinacijsku pobjedu. Čime bi se, po ukupnom broju pobjeda, izjednačio s velikim Norvežaninom Kjetil Andre Aamodtom, koji taj podvig nije ipak ostvario 'u nizu', nego od 1998. do 2002. s iznimkom 2001. kada ga je pobijedio sunarodnjak Lasse Kjus.

Što se samog slaloma tiče naslov pobjednika iz 20012. brani Cristian Deville (ITA). Prošle godine Ivica je u slalomu bio treći, a godinu prije toga drugi. Slalomsku pobjedu, također možda zanimljivo, Ivica Kostelić na "Ganslernu" u Kitzbühelu još nema. Marcel Hirscher (AUT) i opet će otvoriti i sutrašnju utrku sa startnim brojem 1.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Sutrašnji slalom "Zlatne lisice" u Mariboru sa startnim brojem 1 otvorit će Kathrin Zettel (AUT). Tina Maze (SLO), nakon danas osiguranog malog veleslalomskog Kristalnog globusa, u sutrašnju utrku kreće sa startnim brojem 5. A mlada Mikaela Shiffrin (USA) odmah iza nje, sa startnim brojem 6. Jedina hrvatska predstavnica na utrci, Sofija Novoselić, za utrku ima jako visoki startni broj 70 od sveukupno 72 skijašice prijavljene za start na utrci.

Prva vožnja zakazana je na stazi "Radvanje" s početkom od 9:15 sati, uz postavku S. Schmida (GER). Dok drugu vožnju s početkom u 12:15 sati postavlja C. Bruesch (FIN). Cijela utrka u izravnom je TV prijenosu najavljena na HTV 2.

Posljednje, 2010. godine na slalomu Maribora pobjedu je, ispred Tine Maze na drugom mjestu, odnijela Kathrin Zettel. Godinu prije toga najbrža je bila Maria, tada još samo Riesch.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 610852
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr