NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Ofterschwang VSL (ž): Domaća pobjeda Rebensburg, Maze opet 2.

Viktoria Rebensburg (GER) 'vratila se u igru' za mali veleslalomski Globus pobjedom na prvom od dva vezana za nju domaća veleslaloma Ofterschwanga. Tina Maze i još jednom ove sezone druga.

Pobjedu i vraćanje pozicije vodeće veleslalomašice Svjetskog kupa - oba cilja Viktoriji Rebensburg donijela je današnja prva od dvije veleslalomske utrke Ofterschwanga, utrka nadoknade za otkazani veleslalom Soldeua.

Do svoje ukupno pete pobjede na utrkama Svjetskog kupa, i svoje pete veleslalomske i druge ove sezone nakon Aspena 22-godišnja Njemica došla je uz vrijeme 2:33.30. I kroz dvije vožnje zbrojenih samo 6 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Tinu Maze. Koja je tako za nijansu i po šesti puta druga (nijednom za sada prva) na nekoj od ovosezonskih utrka Svjetskog kupa.

Treće mjesto na utrci podijelile su Irene Curtoni (ITA, 12. mjesto 1. vožnje) i Elisabeth Goergl (AUT), uz 74 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke. A pobjednički podij za 2 stotinke sekunde pobjegao je Jessici Lindell-Vikarby (SWE). Tessa Worley (FRA) današnju je utrku završila na 'tek' sedmoj poziciji. I sada je veleslalomski 44 boda iza Rebensburg 390 - 346 bodova, nap.a.).

Rebensburg, Maze i Goergl držale su inače prve tri pozicije na utrci i nakon prve vožnje. Kada vožnju završiti uspjele nisu uslijed pogrešaka Maria Hoefl-Riesch (GER) i Anna Fenninger (AUT). U drugoj vožnji cilj isto tako, primjerice, nije vidjela Manuela Moelgg (ITA). Njena sunarodnjakinja Denise Karbon je diskvalificirana. Dok je sama utrka vožena po sunčanom i vrlo toplom vremenu.

Sutrašnji dan u Ofterschwangu donosi još jedan veleslalom. A nedjelja potom i slalom.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. REBENSBURG Viktoria (GER) 2:33.30
2. MAZE Tina (SLO) + 0.06
3. CURTONI Irene (ITA) + 0.74
3. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.74
5. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 0.76
6. FANCHINI Nadia (ITA) + 0.82
7. WORLEY Tessa (FRA) + 1.07
8. KOEHLE Stefanie (AUT) + 1.25
9. MANCUSO Julia (USA) + 1.28
10. VONN Lindsey (USA) + 1.36

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249219
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr