NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.03.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Završnica Lenzerheide, SL (ž): Shiffrin osvojila slalomski globus!

Slalomski globus u dramatičnom posljednjem slalomu sezone osvojila Mikaela Shiffrin.

Smjelo je za njezine nejake skijaške godine zazvučala najava posljednjeg slaloma sezone iz usta Mikaele Shiffrin. Mlada je Amerikanka putem društvenih mreža bacila rukavicu Tini Maze izazivajući je na dvoboj koji će odlučiti o osvajačici slalomskog globusa u sezoni 2012/13. U Lenzerheide su došle s razmakom od sedam slalomskih bodova u korist Maze.

Slovenska je šampionka izazov mirno prihvatila i u prvoj vožnji pokazala zašto je najbolja skijašica ove sezone. Sjajno je sa startnim brojem jedan odskijala niz stazu Silvano Beltrametti, dok joj se Shiffrin uspjela približiti tek na zaostatak od 1,17 sekundi.

U drugu je vožnju Shiffrin krenula nervozno, očito pod pritiskom očekivanja, no brzo je pronašla ritam i do cilja dramatično povećala prednost s kojom je zasjela na vodeće mjesto. Sve su oči tada bile uprte u Tinu Maze koja je svojom vožnjom odlučivala hoće li ili neće ponijeti naslov najbolje slalomašice sezone 2012/13. Slovenka je oprezno krenula niz početnu strminu, a slično je nastavila sve do cilja. Takav joj je nastup pri prolasku ciljem donio zaostatak od 35 stotinki sekunde iza Shiffrin što je značilo da američko slavlje može početi!

Mikaela Shiffrin je u suzama pala na tlo ne vjerujući da je s jedva navršenih 18 godina stigla do malog Kristalnog globusa u sezoni u kojoj je četiri puta pobijedila u slalomu. Uz to, osvojila je i naslov svjetske slalomske prvakinje u Schladmingu. Nevjerojatna rezultatska eksplozija na samom početku karijere pa se čini da nakon Lindsey Vonn imamo novu skijašku superzvijezdu iz američke "kuhinje".

Tina Maze je tako druga slalomašica sezone, dok je treća Veronika Velez Zuzulova koja je ove sezone ubilježila jednu pobjedu. Maze je današnjim rezultatom ubilježila 23. podij sezone srušivši dosadašnji rekord Hermanna Maiera od 22 podija iz 1999/2000. Sezona 2012/13 za skijašice sutra završava utrkom veleslaloma.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:55.60
2. SCHILD Bernadette (AUT) +0.20
3. MAZE Tina (SLO) +0.35
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.44
5. HOLDENER Wendy (SUI) +1.77
6. MOUGEL Laurie (FRA) +1.79
7. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +1.95
8. THALMANN Carmen (AUT) +2.35
9. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) +2.36
10. MIELZYNSKI Erin (CAN) +3.12

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 287217
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr