NATJECANJA

»

SKIJANJE

29.08.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Lindsey Vonn sutra put Čilea

Američka ski zvijezda dobila liječničku dozvolu za povratak na snijeg.

Proces oporavka nakon teške ozljede koljena za Lindsey Vonn za sada teče sasvim prema planovima. Njena velika želja bila je, naime, povratak na ski staze početkom rujna. A sukladno najnovijim informacijama upravo to će se i dogoditi.

"Jučerašnji test opterećenja pokazao je da je moje u veljači ozlijeđeno desno koljeno na 98 % snage u usporedbi s potpuno zdravim lijevim koljenom. Najnormalnije radim sve vježbe pod punim opterećenjem, a već dobrih mjesec i pol nakon većih napora nemam više potrebu koljeno dodatno hladiti ledom. Zato se toplo nadam kako će moj sutrašnji odlazak put Čilea označiti i istinski start mojih priprema na snijegu za olimpijsku sezonu 2013/14.", jučerašnja je izjava Lindsey Vonn koju prenosi Denver Post.

Po pristizanju u Čile Vonn ništa ne namjerava prepustiti slučaju. S njom će čitavo vrijeme biti prisutan i kirurg koji joj je operirao koljeno, a koji će na licu mjesta pratiti razvoj stanja. Isprva će na programu biti samo slobodno skijanje na stazi, no Vonn se nada da bi još u Čileu ipak mogla napraviti i svoje prve postoperacijske vožnje među vratima. Po boravku u čileanskom Portillu Lindsey Vonn nada se listopadskom nastavku snježnih priprema na domaćem snijegu u Coloradu. Ne budu li to snježni uvjeti dozvolili u planu je, jasno, ipak odlazak na snježne treninge put Europe.

Čileanski Portillo trenutno je trening-odredište i kada je u pitanju Tina Maze. Maze ondje nešto više pažnje posvećuje i brzim disciplinama, dok joj je nedavni prvi trening-blok u argentinskoj Ushuaiji više bio usmjeren na tehničke discipline.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4473321
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr