NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.03.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Ofterschwang VSL (ž): Rebensburg odoljela napadima Vonn

Druga pobjeda u dva dana za Viktoriu Rebensburg.

Malo je nedostajalo da Lindsey Vonn zabilježi drugu pobjedu karijere u veleslalomu. Amerikanka je danas u Ofterschwangu odvezla solidnu prvu vožnju i završila na šestom mjestu, ali je u drugoj vožnji zato briljirala. Iskoristila je vrlo otvorenu postavu američkog trenera na stazi Oferschwanger Horn koja je pogodovala skijašicama naviklim na nastupe u brzim disciplinama.

Najboljim vremenom druge vožnje je "pritisnula" konkurentice, a oduprijeti se uspjela samo Viktoria Rebensburg (naslovna). Uspjela je to u prvom redu zahvaljujući izvrsnom vremenu prve vožnje, budući da je u drugoj na završnoj strmini počinila grešku koja ju je zamalo stajala pobjede. Ovako, Njemica je pred domaćom publikom stigla do druge veleslalomske pobjede u dva dana i učvrstila svoj položaj vodeće veleslalomašice. Dvije utrke prije kraja sezone ima 135 bodova ispred drugoplasirane Vonn te 144 boda ispred Tesse Worley koja danas nije uspjela ući u drugu vožnju.

Sa 163 boda zaostatka teoretski do veleslalomskog globusa može još i Tina Maze koja je danas na utrci bila treća. Skijašice će natjecateljsku trodnevnicu u Ofterschwangu zaključiti sutra slalomom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. REBENSBURG Viktoria (GER) 2:28.99
2. VONN Lindsey (USA) +0.26
3. MAZE Tina (SLO) +0.39
4. FENNINGER Anna (AUT) +0.40
5. POUTIAINEN Tanja (FIN) +0.83
6. CURTONI Irene (ITA) +1.39
7. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) +1.48
8. GOERGL Elisabeth (AUT) +1.50
9. BARIOZ Taina (FRA) +.158
10. KARBON Denise (ITA) +1.68

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 420540
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr