NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.02.2010.      

Izvor: HOO
Photo: Hrvatska olimpijska delegacija (Skijanje.hr)
 

Smještaj na visokoj razini

Prvi dio hrvatske olimpijske delegacije pristigao je u Vancouver pa nakon toga u dva sata vožnje udaljeni Whistler, u kasne večernje subotnje sate.

Tijekom nedjelje u Whistler je stigao i srebrni olimpijac iz Torina, skijaš Ivica Kostelić s reprezentativnim kolegama Natkom Zrnčićem-Dimom i Ivanom Ratkićem.

Nakon napornog puta većina olimpijaca imala je dan odmora, odnosno poneki su se uputili u teretanu, lagano rastrčavanje i šetnju kroz Olimpijsko selo u Whistleru.

Hrvatska delegacija odlično je pozicionirana u Selu - svega 200 metara od restorana, teretane, prostora za slobodno vrijeme i glavnog transportnog centra. A smještaj, prema riječima šefa Misije Damira Šegote, nikad nije bio bolji:

"Do sada je ovo najbolji smještaj; za olimpijske prilike čak možemo reći da je luksuzan."

Šef Misije također je izrazio zadovoljstvo organizatorima:

"Nema nervoze koja je bila prisutna na prethodnim Igrama, također nismo imali nikakvih problema prilikom dolaska, bilo je zaista užitak raditi s njima. Vjerojatno razlog leži i u činjenici kako u VANOC-u radi većina managementa koji je radio i na Igrama u Salt Lake Cityu 2002. i Torinu 2006."

Izgledom Sela, kao i smještajem, zadovoljni su i sami sportaši koji su bili nemalo iznenađeni komfornim sobama i blizinom svih objekata.

Dio hrvatske olimpijske delegacije koja broji 47 članova smještena je u Selu u dvosobnim i trosobnim apartmanima, a dio izvan Sela, u Whistler Creeksideu gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju.

Hrvatska olimpijska delegacija dobila je na ispomoć šest asistenata, volontera, od kojih je pet porijeklom iz Hrvatske. Joseph Boskovich, dolazi iz bračke ribarske obitelji; rođen je u Vancouveru gdje danas ima iznimno uspješnu odvjetničku kancelariju. Bjanka Bulić, mlada marketinška stručnjakinja dolazi iz Toronta, a ostali Kanađani hrvatskog porijekla žive i rade u Vancouveru – Marko Deković, Teresa Mišić i Dario Todorović. Matthew Ramsey po zanimanju ekonomist rođen je i živi u gradu domaćinu XXI. ZOI, u Vancouveru.

Oni su samo kap u moru 25.000 volontera koji su se prijavili besplatno raditi za dobrobit zajednice i olimpijskog pokreta. Kao što je rekla Bjanka: "Nikad neću otići na Olimpijske igre, i ovo mi je prilika biti dio povijesti, dio olimpizma i svega pozitivnog što ga okružuje."

Ceremonija podizanje hrvatske zastave u Olimpijskom selu u Whistleru, održat će se u utorak u 16 sati po lokalnom vremenu (1 h u noći na srijedu po hrvatskom vremenu).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191352
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr