NATJECANJA

»

SKIJANJE

31.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

St. Moritz, S (m) i Kranjska Gora VSL (ž) - najava utrka

St. Moritz (SUI) i Kranjska Gora (SLO) neplanirana su odredišta, koja bi nadolazećeg vikenda trebala ugostiti posljednje utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa uoči stanke zbog ZOI u Sočiju (RUS).

I subotnji spust i nedjeljni veleslalom za skijaše, i subotnji veleslalom te nedjeljni slalom skijašica u St. Moritz odnosno Kranjsku Goru stigli su zbog negativnih snježnih kontrola provedenih na originalnim kalendarom Svj. kupa predviđenim odredištima - Garmisch-Partenkirchenu (GER) te Mariborskom Pohorju (SLO). No i na novim odredištima uoči vikenda vladaju veliki problemi sad s - prevelikim količinama snijega nastalih obilnim snježnim padalinama.

I dok se čini da su organizatori u St. Moritzu današnjim radom uz tešku mašineriju uspjeli stvoriti preduvjete za održavanje sutrašnjeg muškog spusta, a nove padaline ne bi trebale biti na vidiku sve do sutra kasno poslijepodne/predvečer (iako sada pak postoji prijetnja presnažnog vjetra!), u Kranjskoj Gori preko metar je novog snijega. A u poslijepodnevnim satima on je i nadalje danas neumorno padao.

Kao i obično - već sutrašnji rani jutarnji sati donijet će puno jasniju sliku o održavanju utrka. No večeras još - plan je slijedeći:

Sedmi spust aktualne sezone Svjetskog kupa za skijaše u St. Moritzu bi se trebao voziti s početkom od 11:45 h, i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2 te uz 67 skijaša iz 16 zemalja prijavljenih za start na utrci točno osam dana uoči planiranog spust-okršaja za olimpijske medalje u Sočiju.

Sa startnim brojem 41 u utrku bi od hrvatskih predstavnika jedini trebao krenuti Natko Zrnčić-Dim. Ivica Kostelić, kako je i bilo najavljeno, u potpunosti propušta vikend St. Moritza.

*Start utrke u odgodi zbog magle na središnjem dijelu staze.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Velelslalom skijašica u Kranjskoj Gori prvi je od dva dijela natjecanja u sklopu jubilarne, 50. mariborske Zlatne lisice. U tu utrku trebale bi krenuti 64 skijašice iz 22 zemlje. Među njima, sa startnim brojem 60, i mlada Andrea Komšić kao jedina hrvatska predstavnica.

10:00 sati uz postavku trenera Švicarki Platzera te 13:15 sati uz postavku trenera Amerikanki Andersona predviđeni su termini vožnji na "Podkorenu 3"

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 411902
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr