NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

St. Moritz SK (ž) - najava utrke

Prvu ovosezonsku superkombinaciju u sklopu FIS Svjetskog kupa skijašice sutra voze u mondenom St. Moritzu.

Do ovoga tjedna niti jedna, a onda u St. Moritzu u tri dana dvije. Tako to izgleda s ovosezonskim superkombinacijama Svjetskog kupa kada su u pitanju skijašice.

Prva od dvije superkombinacije, dakle, 'izvorna' je, unaprijed kalendarom planirana za St. Moritz. A sastojat će se od superkombinacijskog spusta i jedne vožnje slaloma. Superkombinacija koja će se održati u nedjelju bit će superkombinacija nadoknade za Val d'Isere. I sastojat će se od superkombinacijskog supervelelslaloma i jedne vožnje slaloma.

53 skijašice iz 17 zemalja svijeta sveukupno su prijavljene za ovu prvu, superkombinaciju petka. Spustaški dio vozi se na Engiadina stazi, sa startom na 2.685 te ciljem na 2.040 mnv. Uz dužinu staze od 2.408 metara. I uz početak te vožnje od 10:30 h. Slalomski dio slijedi od 13:15 h. Na Corviglia/Suvretta stazi sa startom na 2.185 te ciljem na 2.035 mnv. Za postavku spustaškog dijela zadužen je P. Bosinger (CAN). Dok je za postavku slalomske vožnje zadužen R. Gstrein (AUT). Prijenos utrke, uobičajeno za ženske utrke Svjetskog kupa ove sezone, treba potražiti na stranim TV postajama.

Od glavnih kandidatkinja za vrhunski plasman na sutrašnjoj superkombinaciji Tina Maze kreće prva, sa startnim brojem 17. Anna Fenninger i Elisabeth Goergl (obje AUT) imaju startne brojeve 18 i 19. A Maria Hoefl-Riesch (GER) i Lindsey Vonn (USA) brojeve 20 i 21.

Vaše prognoze pobjedničkog podija ovog natjecanja očekujemo u novom krugu tzv. Skijanje.hr kladionice. Koji će, uz obje superkombinacije, obuhvaćati i spust St. Moritza u subotu baš kao i subotnji i nedjeljni spust pa superveleslalom Svjetskog kupa skijaša u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. O nagradama za ovaj krug kladionice još ćemo vas do kraja kruga točno informirati.

Cjelovita startna lista za spust (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 18900
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr