NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.10.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Vonn će nastupiti u muškoj konkurenciji?

Jedna od najvećih perjanica američkog skijanja, Lindsey Vonn, aktualizirala je pitanje svog nastupa u muškoj konkurenciji Svjetskog skijaškog kupa. FIS je na potezu.

Tehnički odbor Svjetske skijaške federacije FIS, sastat će se sljedeći tjedan u Zurichu kako bi riješio neka tehnička pitanja vezana za određene sportove koji su pod njihovom nadležnošću. Jedna od tema vezanih za alpsko skijanje, bit će razmatranje molbe Amerikanke Lindsey Vonn za nastupom na muškom spustu Svjetskog skijaškog kupa u kanadskom Lake Louiseu. Vonn navodi kako je na treninzima spusta brža od svih svojih reprezentativnih kolega te se želi okušati u muškoj konkurenciji.

Podsjetimo kako je Vonn i proteklih sezona istakla navedenu želju, ali se nikad do sada FIS nije oglasio u vezi iste. Ovoga puta jasno je kako će razmatrati navedenu molbu. Ukoliko bi došlo do prihvaćanja iste, bio bi to presedan u svjetskom skijanju. Pravo je pitanje može li Vonn biti konkurentna u borbi za top 5 mjesta na navedenoj utrci. Spust u Lake Louiseu jedan je od zanimljivijih i zahtjevnijih u Svjetskom skijaškom kupu. Proteklih sezona Vonn nije bila na razini najboljih spustašica u Svjetskom kupu, a muška konkurencija je zasigurno još brža. Zadnji put kada je izrazila istu želju, bila je nedodirljiva u ženskoj konkurenciji. Stoga se nameće pitanje je li tajming za navedenu molbu ispravan. U svakom slučaju, FIS je na potezu. Do kraja sljedećeg tjedna trebalo bi biti poznato rješenje navedene sapunice.

Dodajmo još kako je već potvrđeno odvijanje završnice Svjetskog skijaškog kupa u švedskom Areu. Na istom će sastanku organizatori nadolazećih Olimpijskih igara u Pyeongchangu iznesti napredak o pripremi istih. Nova sezona Svjetskog skijaškog kupa još nije ni započela, a već je postalo izuzetno interesantno.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 308815
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr