NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.03.2012.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, S (m): Svindal ispred Feuza, Kroellu mali Globus

Aksel Lund Svindal (NOR) uspio je na posljednjem spustu završnice Svjetskog kupa u Schladmingu stići do svoje druge ovosezonske pobjede. Beat Feuz (SUI) sjajan 2., Klaus Kroell (AUT) dostatno 7., Didier Cuche (SUI) tek 17.

Sjajnu spust završnicu sezone po sunčanom vremenu i uz mekane snježne uvjete na stazi ponudila je danas utrka muškog spusta u Schladmingu.

I za početak - odmah ono najvažnije: Klaus Kroell uspio je Austriji osigurati osobito prestižni mali spustaški Kristalni globus za sezonu 2011/12. A sebi prvi mali Kristalni globus karijere.

-.-Goran Razić-.-

Za taj uspjeh dostatna mu je danas bila i 7. pozicija spusta Schladminga. Uz 1.04 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke Aksela Lunda Svindala.

"Nadam se da ću uspjeti malo proslaviti nakon osvajanja Globusa!

Ovo mi iznimno puno znači, pogotovo pred domaćom publikom i uz to još u Schladmingu koji me i osobno sponzorira.

Osjećao sam se odlično cijele ove sezone, iako je konkurencija u spustu bila uobičajeno strašna", blago rečeno zadovoljan raspletom današnje situacije bio je iskusni Kroell.

Beat Feuz odradio je odličan posao za sebe u kontekstu i spustaškog, ali još više ukupnog poretka Svjetskog kupa. Uz 57 stotinki sekunde sporije vrijeme u odnosu na Svindala doskijao je do 2. pozicije i 80 bodova. Čime je za mali spustaški Globus u odnosu na Kroella ostao ipak 'kratak' za malenih 7 bodova (605 - 598 bodova). Ali je zato u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a uoči posljednje tri utrke, svoju prednost u odnosu na Marcela Hirschera (AUT) povisio na 135 bodova.

-.-Goran Razić-.-

"Jako volim skijati u Austriji. Prijateljsko navijanje, dobra atmosfera i dobri rezultati svakako me vesele.

Danas je osvajanje podija za mene bilo pravo iznenađenje, jer nisam imao pravi fokus na utrku. Djelomično i radi tuđih očekivanja, budući da su sve oči uprte u mene, a djelomično i radi toga što nikako nisam uspijevao pronaći idealnu putanju na stazi.

U cijeloj ovoj priči najviše me vesele bodovi za ukupni poredak. Sutra je sve moguće, bit će dovoljno i drugo mjesto da osiguram veliki Globus", mišljenje je nakon utrke Beata Feuza.

Aksel Lund Svindal danas je najbolje tjelesno izdržao agresivnu liniju na podosta zahtjevnoj, a skijašima još poprilično nepoznatoj "Planai" stazi u punom spust izdanju. I sa startnim brojem 8 odskijao pobjedničko vrijeme 1:46.81.

"Ovaj rezultat me baš veseli i bitno mi je da sam vidio kako izgleda staza. Bit će to pravi spektakl slijedeće godine na Svjetskom prvenstvu! No ne mislim da me to stavlja u puno bolju poziciju u odnosu na ostale.

-.-Goran Razić-.-

Zanimljiva je staza, jer je ritam zavoja više nalik na Super G, dok je brzina prava spustaška. Zanimljivo je i da mi je ovo prva spustaška pobjeda uoči koje nisam završio niti jedan trening.

Žao mi je da je Cuche napravio pogrešku u zadnjem spustu karijere, no to se događa. Kröll je sasvim zasluženo ukupno pobijedio, ali ako se gleda malo šira perspektiva, onda je Cuche pravi spustaški majstor. Kröll je najbolji ove sezone, ali Cuche je majstor. Sasvim je nebitno da li je danas završio prvi ili zadnji", izjavio je nakon utrke zadovoljni Svindal.

Didier Cuche dao je na svojem posljednjem spustu Svjetskog kupa u karijeri baš sve od sebe ne bi li našao barem jednako agresivnu i najbržu putanju na stazi. No, u kontekstu borbe za mali spust Globus presudio mu je jedan zavoj kojega noge nisu izdržale.

-.-Goran Razić-.-

Cuche je završio na boku, sjajno se potom spasio od ispadanja, ali i izgubio dragocjeno vrijeme koje više potom nije bilo moguće nadoknaditi. Te je ciljem u konačnici prošao s 2.55 sek. zaostatka u odnosu na Svindala.

Sjajno treće mjesto na utrci pripalo je Hannesu Reicheltu (AUT) uz 67 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Svindala.

Dok su 'top 5' utrke još popunili Didier Defago (SUI) i, pomalo senzacionalno, u svom 'slalomski ljubljenom' Schladmingu - Benjamin Raich (AUT).

Svoj program natjecanja na završnici u Schladmingu skijaši sutra nastavljaju superveleslalomom.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:46.81
2. FEUZ Beat (SUI) + 0.57
3. REICHELT Hannes (AUT) + 0.67
4. DEFAGO Didier (SUI) + 0.84
5. RAICH Benjamin (AUT) + 0.98
6. BERTRAND Yannick (FRA) + 1.03
7. KROELL Klaus (AUT) + 1.04
8. HUDEC Jan (CAN) + 1.24
9. THEAUX Adrien (FRA) + 1.34
10. THOMSEN Benjamin (CAN) + 1.35

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 261651
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr