OPREMA

»

SKIJE

04.03.2005.      

Autor: Goran Vukelić 

Elan S8 (03/04)

Testirali smo među skijašima vrlo popularan model Elan skija iz sezone 2003/04.

Testirani model : 176 cm @ r = 15,9 m
Sidecut : 112-67-100
Dostupne visine : 152@11,4 - 160@12,8 - 168@14,3 - 176@15,9 - 184@17,6

S serija Elan skija smjestila se odmah ispod njihove race kategorije. U ponudi su 3 modela, a S8 je prvi i, uvjetno rečeno, najslabiji u klasi.

Zašto uvjetno? Zato što već i ovaj model pruža praktički sve što i, recimo, najjači S12 s tom razlikom što će vam vožnja 8-ice biti ugodnija i jednostavnija. Na kraju dana neće vam ostaviti bolne noge i želju za krevetom već će vam ostati dovoljno snage da dobar provod nastavite u nekom apres-ski baru. A to je rekreativcima bitno, imati skiju odličnih voznih karakteristika, pristojne torzijske čvrstoće koja usto ne umara na cjelodnevnom skijanju.

Na stazi se osmica pokazala odličnom, sigurno vas vodi po uređenim spustovima, neće vas iznevjeriti u nešto dubljem snijegu iako joj to nije prvobitna namjena, na ledu je postojana i pouzdana. Rubnici će izdržati i višednevno "gaženje" po tvrdim stazama. Radijus od dosta primjenjivih 15,9 m na testiranoj duljini od 176 cm je ono što većini skijaša i treba na jednoj allround skiji.

Ono što bi valjalo istaknuti jest da skija, slikovito rečeno, ima "dvostruku ličnost". Naime, bez problema će izdržati nasrtaje agresivnijeg, sportski nastrojenog skijaša, ali isto tako neće se oteti kontroli umornim nogama ili onome tko želi "turistički" proskijati dan i uživati u krajoliku. No, svakako preporučamo nešto bolju kondicijsku spremu kako biste iz skije izvukli maksimum. Napokon, zato je i kupujete.

Skija dolazi sa 5 mm debelom integriranom pločom i bez pripreme za vezove, dakle bez Fusion standarda. To vam daje mogućnost ugradnje vezova po volji, a ono što svakako preporučamo je ugradnja dodatne plate kako bi podigli težište i skiju lakše mogli okrenuti na rubnike i dinamično nizati zavoje. Osim toga koristi i x-press sistem prijenosa energije na rubnike kako bi carving zavoji bili čim točniji i pouzdaniji.

Za sezonu 2003/04 S8 model se proizvodio u crvenoj i srebrnoj boji. Također je postojao i S8 Fusion model sa integriranim vezovima, no mi smo na testu imali običan model.

Sve u svemu, odličan proizvod iz Elana koji se uvlači pod kožu nakon par zavoja. Svakako preporuka za dinamične rekreativce koji žele skiju koja će ispuniti niz različitih zadataka na snijegu. U trgovinama se još uvijek može naći pokoji primjerak zaostao iz prošle sezone po vrlo povoljnoj cijeni, pa ako vam se pruži prilika za kupnju – iskoristite je.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231157
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr