OPREMA

»

SKIJE

04.07.2005.      

Autor: Elinka BarišićUstupio : Elan d.d. Begunje 1 4275 Begunje na Gorenjskem Slovenija 

Elan Black Magic (05/06)

Elan je za sezonu 2005/06 odlučio proširiti "Lady" paletu skija. Predstavljamo model Black Magic namijenjem brzim, kratkim i dinamičnim zavojima.

Testirani model : 150 cm, r = 11,4 m
Sidecut : 107-63-94
Dostupne visine : 140 cm (9,6m) / 145cm (10,4m) / 150cm (11,4m) / 155cm (11,5m)

Skijašice su do sada od Elanki mogle odabrati samo all-mountain "W" modele i to u tri verzije: 04, 06 i 08. Međutim u novoj sezoni ženski dio populacije definitivno će doći na svoje sa čak devet različitih ženskih modela, krečući od vesele i vrlo šarene Spice serije (modeli My Spice, Hot Spice i Wild Spice), zatim Pearl serije (Black, White i Blue), do Magic serije (Silver, Steel i Black). Dok skoro svi nabrojani modeli djeluju moderno i osvježavajuće, teško da ćete na prvi pogled pomisliti da je Black Magic skija za novu sezonu. Svojim izgledom više podsjeća na neke starije Elanove modele, no nemojte da vas ovo odbije.

Black Magic model je skija koju će s veseljem voziti sve one skijašice koje posjeduju dobro znanje i dovoljno energije za brzo vijuganje. S obzirom na svoje gabarite, odmah je jasno da uz najveću visinu od svega metar i pol, te radijus od 11 m ova skija nije namijenjena ničemu osim izvođenju kratkih zavoja, baš poput onih slalomskih. A takve zavoje odvozit će precizno i vrlo lagano, pružajući osjećaj sigurnosti i stabilnosti u svakom trenutku. Naiđete li na netaknutu i popeglanu stazu, dovoljno tvrdu, ali ne ledenu, garantiramo da ćete se s ovom skijom naguštati do mile volje, a bez da se pretjerano umorite, jer ovaj model, iako ima odlike i tehnologiju natjecateljskih skija, te "sandwich sidewall" konstrukciju plohe, ipak nije toliko težak.

Pravocrtnu vožnju nije nemoguće izvesti, pri čemu je ova skija čak i dovoljno stabilna, no nemojte s njom voziti spust, ako baš ne morate. Isto tako, na svim ostalim terenima poput hupserastih ili neuređenih staza, može proći, ali baš samo ako druge opcije nemate.

Kao i sve ostale Elanove skije, i ova dolazi u kombinaciji s već dugo poznatim Fusion sistemom vezova (Fusion 2 sistem) integriranih na, već klasično malu, 4 - milimetarsku integriranu platu.

Svoje vlasnice ova skija će pronaći najvjerojatnije među onim skijašicama koje traže isključivo slalomske modele, odnosno onima koje su nešto nižeg rasta. Naime, niskim skijašicama izbor modela je poprilično težak jer se relativno malo skija proizvodi u ovako malim visinama. Stoga vjerujemo da će i njih veseliti nešto veća ponuda Elana u tom segmentu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213500
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr