NATJECANJA

»

SKIJANJE

23.02.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Carlo Janka, Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud (Skijanje.hr, Vancouver 2010.) 

Carlo Janka: "Zadovoljan sam i opušten"

"Iceman" je ponovo na vrhu. Nakon lošijih izdanja u dosadašnjem dijelu Zimskih olimpijskih igara došlo je ono pravo - medalja i to zlatna.

Carlo Janka osvojio je drugu zlatnu medalju za Švicarsku. Nakon Didiera Defaga u spustu, palo je i zlato u veleslalomu. Kako na sve to gleda hladni Švicarac i da li je sretan toliko koliko izgleda ili ne otkrio je u svom stilu: "Ovo je velik dan. Zadovoljan sam i sretan. No osjećam se vrlo opušteno. Možda još niti sam nisam svjestan što sam napravio. Očito treba neko vrijeme da se sve slegne", riječi su Carla Janke te dodaje kako nije zadovoljan formom u dosadašnjem dijelu Igara, ali se i to popravilo u današnjoj utrci.

Norveški dvojac Aksel Lund Svindal - Kjetil Jansrud bili su presretni. Osvojili su dvije nove medalje za Norvešku, koja jako dobro poznaje sjaj olimpijskih medalja, još iz doba vladavine Lasse Kjusa i Kjetil Andre Aamodta. Ima li ikakve šanse da Svindal i Jansrud zamijene ova dva velikana, koja su zajedno osvojila čak 36 medalja sa Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara?

-.--.-

"Aamodt je osvojio 20 medalja, a ja do sada 8. Jako se nezahvalno mjeriti s njime, tj. s njima dvojicom. Iako imam vremena, ostalih 12 medalja je, znate, jako puno. Uostalom, zašto Janku nitko ne pita ništa. On ima 23 godine, a već ima tri medalje? (smijeh).", zadovoljno se našalio Svindal.

Osvajač bronce danas je djelovao dobro i s dobre dvije vožnje ostvario je vrijedan rezultat: "Nevjerojatno je biti na podiju na olimpijadi, pogotovo tri puta. Mi smo mali tim i jako su nam bitni ovakvi rezultati. Posebno sam sretan i radi Jansruda, zaslužio je to. Na treninzima je vrlo dobar i nakon rezervirane prve vožnje u drugoj je odvezao odlično", prokomentirao je svoj i nastup kolege Aksel Lund Svindal.

-.--.-

Kjetil Jansrud djelovao je iznenađeno, no presretno. "Zaista nisam očekivao ovakvo što, pogotovo ne nakon prve vožnje. Puno je dobrih skijaša oko nas i teško je bilo što prognozirati. Jako sam sretan, a usporedbe sa Aamodtom i Kjusom su malo pretjerane. Pa ja sam tek nekoliko puta bio na postolju", skromno je završio danas srebrni Norvežanin.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 350070
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr