NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.03.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Kjetil Jansrud, arhiva Skijanje.hr 

 

Lenzerheide i Kvitfjell kao posljednje stanice prije završnice Svj. kupa

U Kvitfjellu pobjede Dominiku Parisu i Kjetilu Jansrudu. U Lenzerheideu su slavile Cornelia Huetter i Wendy Holdener

Na prvoj utrci koja se ovoga vikenda održala u švicarskom Lenzerheideu, u super G-ju, pobijedila je Austrijanka Cornelia Huetter kojoj je to ujedno i prva pobjeda u karijeri. Sa samo 10 stotinki iza nje plasirala domaća skijašica Fabienne Suter, dok je treće je mjesto pripalo Austrijanki Tamari Tippler sa 35 stotinki zaostatka. Utrka je vožena u odličnim snježnim uvjetima te po većinom sunčanom vremenu. Lara Gut, trenutno vodeća skijašica Svjetskog kupa utrku je završila na 5. mjestu s +0.58 zaostatka za pobjednicom. U utrci je nastupila i naša Leona Popović koja se plasirala na 54., pretposljednju poziciju utrke s 5.55 sekundi zaostatka za pobjednicom.  

Danas je u Lenzerheideu vožena alpska kombinacija. U izostanku nedavno ozlijeđene Lindsey Vonn pobjedu je odnijela Švicarka Wendy Holdener. Na drugo i treće mjesto plasirale su se Austrijanka Michaela Kirchgasser (+0.46) i Švicarka Lara Gut (+0.47). Vrijeme je organizatorima malo remetilo planove pa je prvo vožena utrka slaloma, dok je tek kasnije vožen super G, kad se vidljivost popravila. Naša Leona Popović također je nastupila na utrci, no svoj je nastup završila padom u slalomskoj vožnji.

Skijaši su ovoga vikenda nastupe u brzim disciplinama imali u norveškom Kvitfjellu sa subotnjim spustom i nedjeljnim super G-jem. Jučerašnju utrku spusta pobijedio je Talijan Dominik Paris, dok je na drugom mjestu završio Valentin Giraud Moine iz Francuske sa samo 20 stotinki zaostatka. Na trećem je mjestu završio Amerikanac Steven Nyman (+0.24). Od hrvatskih predstavnika nastupio je samo Max Ullrich koji se plasirao na 38. mjesto utrke. Valja spomenuti kako je Max bio jedan od četvorice najmlađih sudionika utrke.

Na današnjem superveleslalomu pobjeda je pripala domaćem skijašu, Norvežaninu Kjetilu Jansrudu. Drugo je mjesto pripalo Austrijancu Vincentu Kriechmayru sa samo 17 stotinki zaostatka, dok je jučerašnji pobjednik spusta, Dominik Paris završio na trećem mjestu s 32 stotinke zaostatka. U utrci je ponovno nastupio Max Ullrich koji je završio na posljednjoj 41. poziciji utrke. Zanimljivo je da je čak 12 skijaša utrke završilo unutar jedne sekunde vremena pobjednika.

Sljedeće su na rasporedu utrke Završnice Svjetskog kupa u švicarskom St. Moritzu. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 302341
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr