NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.10.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Vonn zatražila nastup na muškom spustu Lake Louisea

Lindsey Vonn službenim je pismom od FIS-a zatražila pravo nastupa na muškom spustu Svjetskog kupa koji se u nadolazećoj sezoni 24. studenog vozi u kanadskom Lake Louiseu.

Zamolba je konkretno upućena Günteru Hujari, direktoru FIS Svjetskog kupa za skijaše. Dok direktor ženskog dijela Svjetskog kupa, Norvežanin Atle Skaardal, oprezno o svemu kaže:

"Na ovu temu vodili su se već razgovori, no nikakva konačna odluka još nije donesena. Nužno je dobro proučiti trenutna pravila i pokušati pronaći neki razlog zbog kojeg bismo ovakvu iznimku uopće mogli, ili smjeli, dozvoliti..."

Jedan od najvećih problema za eventualnu dozvolu Vonn da nastupi s muškarcima u Lake Louiseu mogla bi biti činjenica što bi tim nastupom Vonn, u odnosu na svoje konkurentice, stekla trenutnim pravilima nedozvoljenu natjecateljsku prednost. Budući da skijašice svoje spusteve Svjetskog kupa u Lake Louiseu voze odmah tjedan dana nakon skijaša. 

Marketinški - ovakva dozvola sigurno bi značila posebnu dodatnu promociju FIS Svjetskog kupa. Dok i sama Vonn tvrdi kako je njen osnovni razlog za ovu zamolbu - pokušaj dodatne promocije ženskog natjecateljskog skijanja. Za FIS nimalo laka odluka koju ćemo svakako s velikim zanimanjem iščekivati...

Svojevrsne procjene stručnjaka govore kako bi zaostatak Lindsey Vonn na utrci s najboljim spustašima svijeta trebao iznositi oko pet sekundi. Prošle sezone Didier Cuche pobjedu na spustu Lake Louisea odnio je u vremenu 1:47.28. Dok je Vonn u jednoj od dviju pobjeda išla 1:51.35, a u drugoj 1:53.19

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 09. listopada 2012.   06:20h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Hujara je poznat kao tolerantan tip, sigurno ce to dozvoliti.....ili mozda jos bolje neka vozi Kitzbuhel!!!!!
  • Objavljeno: 08. listopada 2012.   08:59h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ja bi dopustio takve kombinacije ali nema bodova, samo promocija kao sto kaze.
  • Objavljeno: 07. listopada 2012.   20:35h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ovo nikako ne bi smjelo biti dopušteno iz prostog razloga što nije sportski pojednica staviti u neravnopravan položaj prema konkurenciji, bilo pozitivan ili negativan. Ako se želi napraviti mješoviti Svjetski kup, neka se napravi pa neka to bude jednako za svih. Ovako je to ustupak za Vonn. Zašto bi se zbog nje radila iznimka?! Ili zbog bilo kog drugog? Razlog kojeg ona navodi je uvreda za svakog tko ima zdrav razum i pošten odnos prema sportu. Da promocija... Pih! Moš' mislit'! Jedino što ona želi promovirati je svoj egotrip.
  • Objavljeno: 07. listopada 2012.   11:05h

    Član od:
    14.06.2006.

    Mjesto:
    Kanada, Kelowna

    No ja mislim da to nisu jednaka dva spusta... Muski obicno krece s vise tocke i prolazi zbog toga vecom brzinom. Jedan je na LL na Sunset Flats dok je drugi na Sunset Crossingu s strmijem pocetkom.

    U svakom slucaju bilo bi interesantno to vidjeti...

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 404665
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr