OPREMA

»

SKIJE

27.02.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Elan Integra 6 (02/03)

Elanov allaround model bez dvojbe će naći poklonike u rekreativnom rangu skijaša koji se još uvijek nisu u potpunosti predali čarima carvinga

Testirani model : 176 cm - r = 18,2m
Sidecut : 107-66-92
Dostupne visine : 152@13m - 160@14,6m -168@16,4m - 176@18,2

Iako po samoj namjeni skija nije predviđena za hyper carvere ipak na toj skiji neće biti nemoguće odcarvati pokoji zavoj. No moje je skromno mišljenje da je ta skija ipak namijenjena rekreativno orijentiranim skijašima koji se većinom drže uređenih staza te se polako, ali sigurno privikavaju na carving tehnike vožnje uz još pokoje proklizavanje repova skija.

Naime, za takve tipove skijaša ova će skija biti vrlo dobra. Nije pretvrda, i iako pokazuje vibracije na tvrdoj podlozi i pri oštrijoj vožnji, još uvijek će biti dovoljno upravljiva i za skijaše koji više vole ležernije skijanje nego jurcanje po stazama.

Iako dosta stabilna pri pravocrtnom spustu, ona je ipak strukirana pa molim da se baš prejako ne opustite i vodite računa da je ipak tu i tamo treba malo jače stisnuti i dići na rubnike.

Rubnici su solidni, neće vas baš uvjeriti da se možete voziti po čistom ledu, ali će svoj posao na većini staza odraditi pouzdano.

Plata ne postoji, tek 4 mm integrirana plata u skiji tako da vezove možete birati sasvim slobodni i nesputani.

No, bojim se da za neki hyper carving nećete ovdje naći dovoljno materijala, skija je još uvijek usudio bih se reći, prijelazna faza i teško ćete njome konstantno i s lakoćom ostavljati urezane tragove u snijegu. Slična je stvar s dinamičnim kratkim zavojima. Iskusniji će je skijaši uspjeti natjerati u pravi slalom, ali će većina s time imati problema, jer zahvaljujući između ostalog i svome radijusu, skija ipak nije namijenjena takvom stilu vožnje.

No bez obzira na to, skija je još uvijek dovoljno poslušna da na vašu komandu spremno okreće u zavoj i da pritom od vas ne zahtijeva velike motoričke sposobnosti i dobru fizičku pripremljenost.

Preporučio bih je bez razmišljanja početnicima koji imaju nešto više kila, kao i naprednijim početnicima i rekreativcima - hedonistima. S time da bih osobno pri izboru duljina ipak išao na nešto veće duljine nego što bih to napravio, recimo sa nekim izrazitijim slalom modelima. Odličan izbor za one koji su se napokon odlučili odreći starih RC titanium skija i prijeći na datumu ipak primjereniju carving skiju.

Cijenom u Hrvatskoj definitivno jedan od best buy modela.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255583
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr