NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Adelboden, VSL (m): VSL premijera Neureuthera, Ivica 26.

Na mjestu svoje posebne veleslalomske inspiracije, u Adelbodenu (SUI), Felix Neureuther (GER) upisao je danas svoju premijernu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu. Ivica Kostelić danas 26., Filip Zubčić bez druge vožnje.

Sada više nema apsolutno nikakve dvojbe kako je Felix Neureuther u vrhunskoj formi ušao u utrke FIS Svjetskog kupa u siječnju. Skijaš koji, nekoliko smo to puta isticali, uživa u skijanju u "proljetnim" uvjetima, kakvi su danas upravo vladali u Adelbodenu, a uz to je i do sada u karijeri svoj jedini plasman na pobjednički podij na veleslalomima Svjetskog kupa bio upisao upravo na ovom švicarskom skijalištu prošle godine, potpuno zasluženo nakon slaloma Bormia ponovno pobjeđuje.

Kao i uvijek - za pobjedu vam je, doduše, potrebno i malo sreće. I "ples stotinki" ovoga je puta tako u zbroju otišao na stranu Nijemca. Jer Neureuther danas u konačnici slavi u vremenu 2:34.60. Uz svega 10 stotinki sekunde (!) prednosti u odnosu na drugoplasiranog Thomasa Fanaru (FRA) te 19 stotinki sekunde prednosti u odnosu na danas trećeplasiranog Marcela Hirschera (AUT).

Nakon prve vožnje Fanara je bio vodeći. I to uz čak 1.32 sek. prednosti u odnosu na sedmog Neureuthera te 0.90 sek. prednosti u odnosu na Hirschera. Neureutheru je u konačnici pobjedu donijelo vrijeme druge vožnje 61 stotinku sekunde brže od onoga Hirscherovog te čak 1.42 sek. brže u odnosu na Fanaru. Ted Ligety (USA), nakon trećeg vremena prve vožnje, u drugoj vožnji s "upadom" u jednu rupu pored veleslalomskih vrata u gornjem dijelu druge vožnje te posljedično prolaskom jedne skije kroz ta vrata i ostanka bez iste, u konačnici je bio prisiljen odustati, dok je Alexis Pinturault (FRA) današnju utrku završio na četvrtom mjestu, uz vrijeme 0.32 sek. sporije u odnosu na pobjedničko.

Ivica Kostelić sa startnim je brojem 16 prvu vožnju veleslaloma Adelbodena okončao na 19. poziciji, uz 2.67 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme. A 25. vremenom druge vožnje utrku je u konačnici završio na 26. poziciji, što mu donosi pet veleslalomskih bodova.

Nakon veleslaloma Adelbodena vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa, sada uz 75 bodova prednosti u odnosu na Pinturaulta, ostaje Marcel Hirscher. Sada uz niz od osam veleslaloma Svjetskog kupa završenih za redom na pobjedničkom podiju te s nevjerojatnih čak 17 od posljednjih 18 (!) veleslaloma Svjetskog kupa s plasmanom na pobjedničke podije. Uoči sutrašnjeg slaloma Adelbodena u ukupnom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal (NOR, danas 12.) ima 77 bodova prednosti u odnosu na Hirschera.

Drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci, Filip Zubčić, sa startnim je brojem 70 i u svojem premijernom nastupu na "Chuenisbärgli" stazi Adelbodena, u prvoj vožnji doskijao do 48. pozicije od 56 skijaša u plasmanu, uz 6.43 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

Završni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. NEUREUTHER Felix (GER) 2:34.60
2. FANARA Thomas (FRA) +0.10
3. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.19
4. PINTURAULT Alexis (FRA) +0.32
5. HAUGEN Leif Kristian (NOR) +1.24
6. MÖLGG Manfred (ITA) +1.36
7. SIMONCELLI Davide (ITA) +1.40
8. FAIVRE Mathieu (FRA) +1.42
9. NANI Roberto (ITA) +1.72
10. RAICH Benjamin (AUT) +1.78
...
26. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.78
48. ZUBČIĆ Filip (CRO) +6.43 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 109777
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr