NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.11.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek S (m) i Lake Louise S (ž) - najava utrka

U sklopu FIS Svjetskog kupa skijaši danas odrađuju drugi spust sezone u Beaver Creeku (USA). A na lokaciji njihovog prošlotjednog prvog, u Lake Louiseu (CAN), svoj prvi spust danas voze skijašice.

Točno 66 skijaša iz 16 zemalja prijavljeno je za start drugog spusta sezone u Beaver Creeku. Hrvatski dvojac Ivica Kostelić - Natko Zrnčić-Dim među njima je sa startnim brojevima 32 odnosno 62. Start utrke u planu je za 10:45 h lokalno (18:45 po našem, srednjeeuropskom vremenu). Uz najavljeni izravni TV prijenos i na HTV 2.

"Birds of Prey/Golden Eagle" ("Ptice grabežljivice/Zlatni orao") staza u američkom Beaver Creeku kreće s visokih 3.483 mnv, cilj joj je na 2.730 mnv, dok joj je dužina 2.752 metra. Kao jedan od glavnih favorita za pobjedu u utrku ulazi dvostruki pobjednik Lake Louisea te jučerašnji najbrži na posljednjem treningu, Aksel Lund Svindal (NOR) sa startnim brojem 18. Prošlosezonske najbrže dvojice spusta Beaver Creeka, Bode Millera (USA) te Beata Feuza (SUI), ove godine na utrci nema uslijed već poznatih problema s koljenima. No iz 'topa 5" prošlogodišnje utrke tu su Klaus Kröll (AUT, startni broj 21), Johan Clarey (FRA, startni broj 19) te već spomenuti Svindal.

Ivica Kostelić na spustu Beaver Creeka kao najbolji rezultat karijere za sada ima zapisano 19. mjesto iz prošle sezone. Dok je Natko za sada najbolji bio 2008. s 34. pozicijom, a prošle sezone utrku je završio na 54. poziciji.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Prvi spust sezone skijašice u Lake Louiseu voze na apsolutno najdražoj stazi aktualne ukupne pobjednice Svjetskog kupa, Lindsey Vonn (USA). Vonn je i na prvom treningu svoje poznavanje i sigurnost u Lake Louiseu potvrdila uvjerljivo najbržim vremenom. Na drugom treningu malo je 'prikočila', dok je jučerašnji treći trening potpuno odlučila propustiti skupljajući sangu za tri utrke u tri dana koje slijede.

Na spustu Lake Louisea Lindsey Vonn do sada je u karijeri sakupila već devet pobjeda. Dok je još tri puta na utrci zauzela drugo mjesto. U današnju utrku Vonn ulazi sa startnim brojem 16. I nastupit će tik po prolasku kroz cilj Tine Maze (SLO).

I skijašice poput skijaša spust Lake Louisea voze na "Mens Olympic/East Summit" stazi sa startom na 2.489, ciljem na 1.690 mv te u dužini staze od 3.129 metara. Sama utrka vozi se s početkom od 12:30 h lokalno (20:30 h po našem vremenu). Uz sveukupno 51 skijašicu iz 14 zemalja prijavljenu za start utrke. I izravni TV prijenos dostupan samo na stranim TV postajama.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 350983
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr