NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Facebook, FIS Alpine

 

Beaver Creek: Otkaz dvaju treninga za spust skijaša

Veliki problemi sa snježnom olujom za organizatore utrka Svjetskog kupa u SAD-u i Kanadi.

Sve je počelo još u ponedjeljak, kada je snježna oluja dobrim dijelom zaustavila letove iz Calgaryja prema Coloradu i Beaver Creeku. A iz faktički identičnog razloga i skijašice su imale problema s polijetanjem iz Colorada prema Kanadi.

Kašnjenje velikog broja skijaša i njihovih pratećih timova (ne i Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima!) u dolasku iz Lake Louisea (preko Calgaryja) u Beaver Creek otkazalo je isprva prvenstveno potom prvi trening spusta zakazan za jučer. Dok je po lokalnom vremenu vrlo rano i danas (naslovna fotografija) objavljeno kako treninga spusta, zbog snažnih snježnih padalina i najavljene nepovoljne vremenske prognoze, i opet neće biti. "Okrenut" je ujedno i raspored utrka, pa bi se u petak u Beaver Creeku umjesto superveleslaloma trebao voziti spust, dok superveleslalom ostaje u programu za subotu. No sada spust potpuno dolazi pod znak pitanja, jer jedini i posljednji planirani trening mora se održati sutra. U suprotnom - utrke sukladno FIS pravilima ne može biti.

Slična situacija je i u Lake Louiseu. Ondje je jučer također otkazan prvi trening za spust skijašica, no onaj za danas, za sada, još nije. Za njega je na startnoj listi prijavljena i Lindsey Vonn. Skijašice bi od petka do nedjelje u Lake Louiseu trebale odraditi dva spusta i superveleslalom, dok planirani muški program utrka Beaver Creeka, osim spusta i superveleslaloma, za nedjelju uključuje i veleslalom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 311235
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr