NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.11.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Facebook, FIS Alpine

 

L. Louise S (m) i B. Creek SG (ž) - najava utrka

Skijašice bi danas u sklopu trodnevnog programa natjecanja u Beaver Creeku (CO, USA) trebale odraditi superveleslalom. Pred skijašima je u sklopu dvodnevnog programa Lake Louisea (CAN) prvi spust.

Uz i ne baš najoptimističniju vremensku prognozu za cijeli vikend, svoj prvi spust nove sezone Svjetskog kupa najbolji skijaši svijeta trebali bi odraditi s početkom od 12:00 sati po lokalnom (20:00 sati po srednjeeuropskom) vremenu, uz izravni TV prijenos na HTV 2 "isprepleten" s rukometom. Nakon dva odrađena treninga, od kojih jedan u skraćenom izdanju, uvijek je teško donositi zaključke o trenutnom omjeru snaga. No "Men's Olympic Downhill Run" staza (start na 2.497, cilj na 1.690 mnv, dužina 3.070 m) u Lake Louiseu tradicionalno je odredište prvih utrka u brzim disciplinama u Svjetskom kupu kod skijaša.

U ovoj prvoj utrci svakako će biti zanimljivo promatrati povratke nakon jako dugih stanki kada su u pitanju Bode Miller (USA, startni broj 10) te Beat Feuz (SUI, startni broj 19). Prošlosezonski pobjednik utrke, Aksel Lund Svindal (NOR, startni broj 16) jučer je bio najbrži na trećem (drugom održanom) treningu. Prošla sezona uz njega je na podiju spusta Lake Louisea donijela i Maxa Franza te Klausa Krölla (obojica AUT) i Marca Sullivana (USA) na drugom te podjeli trećeg mjesta. Beat Feuz bio je drugi, recimo, sezonu ranije, a Bode Miller na spustu Lake Louisea u karijeri ima samo jedan plasman na pobjednički podij. Doduše, taj plasman na podij donio je i pobjedu, no još 2004. godine.

U konkurenciji 76 skijaša iz 20 zemalja prijavljenih za start na utrci Ivica Kostelić i u utrku će, kao i na treninzima, sa startnim brojem 31. Dok Natko Zrnčić-Dim ima u odnosu na treninge tek neznatno bolji startni broj - umjesto 68 broj 63. Svoj najbolji rezultat do sada na spustu Lake Louisea Ivica je upisao 2010. godine s 11. mjestom. Dok je Natko jedini "top 30" plasman i bodove upisao godinu ranije uz 25. mjesto. 

Cjelovita startna lista utrke

---
Svoj prvi superveleslalom nove sezone Svjetskog kupa djevojke bi na "Raptor" stazi u Beaver Creeku trebale odraditi s početkom od 10:45 sati lokalno (18:45 sati srednjeeuropski; samo strane TV postaje). Za utrku ih je prijavljeno 6 više u odnosu na spust - njih točno 66 iz 19 zemalja.

Ovdje će svakako biti vrlo zanimljivo vidjeti može li Lara Gut (SUI, startni broj 18) za bar još jednu utrku nastaviti savršen učinak pobjeđivanja u svakoj utrci u kojoj starta. Amerikanke će svakako tražiti bolji rezultat od jučerašnjeg dana, kada su ostale bez "top 15" plasmana na spustu. Briljirala jučer baš nije niti braniteljica naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa, Tina Maze (SLO, startni broj 20), čiji nastupi do sada u novoj sezoni dosta idu po principu "hladno-toplo-hladno"...

Cjelovita startna lista utrke 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 356774
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr