NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.02.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Maelle Ricker, Vancouver 2010. 

Snowboard cross (ž): Drugo zlato za Kanadu

Maelle Ricker osvojila drugo zlato za domaćina ZOI-a.

Maelle Ricker je pobjednica olimpijskog snowboard cross natjecanja održanog jučer na Cypress Mountainu. "Osvetila" je tako Kanađanka neuspjeh u finalu Zimskih olimpijskih igara u Torinu prije četiri godine kada je pala u finalnoj vožnji i "zaradila" potres mozga.

"Pokušala sam energično krenuti sa starta, što sam brže mogla", objašnjava Ricker pobjedničku strategiju. "Bilo je jako teško odvoziti 'čistu' utrku do cilja, no dala sam sve od sebe. Bila sam potpuno fokusirana na savladavanje staze."

Drugo je ovo kanadsko zlato osvojeno u Vancouveru. Konačno su razbili to zlatno "prokletstvo" zbog kojeg nisu uspjeli na prethodnim dvama olimpijskim domaćinstvima, u Montrealu i Calgaryju, doći do najsjajnijeg odličja. Srebro je pripalo Deborah Anthonioz iz Francuske, dok je Švicarka Olivia Nobs osvojila broncu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 202120
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr