NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Soči S (ž): Hoefl-Riesch pobjeda, Vonn Globus

Pobjeda Marie Hoefl-Riesch u Sočiju uz osvajanje spustaškog Globusa Lindsey Vonn.

Buduća olimpijska staza u Sočiju ugostila je danas najbolje spustašice Svjetskog kupa. Vrijeme ih nije pomazilo, tijekom noći je palo oko 10 cm novog snijega što nije pomoglo organizatorima u pripremi staze. Uz to, nad Krasnajom se Poljanom navukla izmaglica što je prouzročila difuzno svjetlo i usporila skijašice u jurišanju na pobjedu, a onima nakon startnog broja 51 i potpuno uskratila mogućnost natjecanja.

U takvim se uvjetima danas najbolje snašla Maria Hoefl-Riesch (naslovna fotografija) koja je odvezla izvanrednu utrku. Praktički bez greške se spustila niz 2,7 km dugačku stazu i s vodećeg mjesta svrgnula Lindsey Vonn (dolje). Amerikanka je u nevjerici gledala kako joj (ne)prijateljica oduzima pobjedu, ali na kraju dana i ona je imala razloga za slavlje. Iako se između nje i Hoefl-Riesch kasnije "ugurala" još Elisabeth Goergl, Vonn je s trećim mjestom osvojila dovoljno bodova za mali kristalni Globus u spustu.

-.--.-vonn

Do kraja sezone su ostala još dva spusta, u Banskom i Schladmingu, a Vonn već sada ima nedostižnu prednost od 231 boda pred Mariom Hoefl-Riesch. Vonn je ovo peti spustaški Globus zaredom i deseti mali ukupno u karijeri. Kako se sutra u Sočiju vozi posljednja superkombinacija sezone, imat će priliku dograbiti još jedan mali Globus budući da i u tom poretku vodi.

Treba istaknuti dobar učinak cijele američke reprezentacije s čak četiri djevojke među najboljih deset, ali i ponovno sjajnu mladu Tinu Weirather. Danas je završila četvrta i njezini dobri rezultati u brzim disciplinama polako postaju konstanta, ne više iznenađenje.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. HOEFL-RIESCH Maria (GER) 1:49.17
2. GOERGL Elisabeth (AUT) +0.43
3. VONN Lindsey (USA) +0.59
4. WEIRATHER Tina (LIE) +0.81
5. ROLLAND Marion (FRA) +1.11
6. MANCUSO Julia (USA) +1.13
7. MERIGHETTI Daniela (ITA) +1.48
8. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +1.74
9. COOK Stacey (USA) +1.80
10. McKENNIS Alice (USA) +1.89

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 140984
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr