NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.02.2013.      

Autor: Matija Kralj 

SP Schladming, SG (ž) - najava utrke, live timing

Prvi komplet medalja na FIS Svjetskom prvenstvu Schladming 2013. sutra će se podijeliti u superveleslalomu, i to onome skijašica. Hrvatske predstavnice na utrci, sukladno najavi, Saša Tršinski i Andrea Komšić.

59 natjecateljica iz, naspram utrka Svjetskog kupa, čak 28 zemalja trebalo bi se sutra naći na startu utrke zakazane za 11:00 sati, i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2. Staza superveleslaloma za skijašice u Schladmingu pripremljena za Svjetsko prvenstvo zove se "Streicher" i start joj je na 1.331, cilj na 771 metru nadmorske visine. A postavljanje superveleslalomske postavke vratiju za sutrašnju utrku povjereno je D. Petriniju (SUI).

Među spomenutih 59 natjecateljica prijavljenih za start na utrci Saša Tršinski nalazi se na startnoj listi sa startnim brojem 50, dok je startni broj Andree Komšić startni broj 55. Vodeća superveleslalomašica Svjetskog kupa, Tina Maze (SLO), za utrku ima startni broj 18. Njena prva pratiteljica, Lindsey Vonn (USA), startni broj 19. A do startnog broja 22 tu su još potom i Maria Höfl-Riesch (GER), Anna Fenninger (AUT) te Julia Mancuso (USA).

Još do sutra svakako aktualna svjetska superveleslalomska prvakinja, Elisabeth Görgl (AUT), u sutrašnju će utrku s brojem 10. A medalje u superveleslalomu s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu (GER) 2011., podsjećamo, imaju još i tada srebrna Mancuso te tada brončana Maria Riesch.

Borba za kvalitetnu pripremu staze, s obzirom na velike količine novonapadalog snijega, za organizatore će vjerojatno potrajati možda i do samog zakazanog početka utrke.

Za prognoziranje po prvih troje na utrkama Svjetskog prvenstva u Schladmingu želimo vas iznova i dodatno stimulirati na sudjelovanje u tzv. Skijanje.hr kladionici. Te ćemo troje najuspješnijih po UKUPNOM broju bodova nakon svih utrka, izuzev Nations Team Eventa, nagraditi s po dva skipassa za skijanje u Nassfeldu.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280473
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr