NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

SP Schladming, S (ž) - najava utrke, live timing

Svega 41 skijašica odlučila se na start na sutrašnjem spustu skijašica u sklopu FIS Svjetskog prvenstva. Daljnje iskustvo među njima će skupljati i Andrea Komšić.

Nedjelja, 11:00 sati (strane TV postaje uživo, naknadna snimka HTV 2) termin je natjecanja za medalje u ženskom spustu na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu (AUT). A vremenski uvjeti na "Streicher" stazi sutra će, nadamo se, prema djevojkama biti bitno milosrdniji nego na dan superveleslaloma.

U svojem izdanju za spust "Streicher" staza dugačka je 3.050 metara, a kreće s 1.479, dok joj je cilj, kao i svih utrka, na 771 mnv. Dok bismo za samu utrku samo poželjeti mogli rasplet slično dramatičan onome na superkombinacijskom spustu kada je pet djevojaka utrku završilo unutar 0.20 sek. razlike.

Baš kao i na utrci superveleslaloma, u ulozi "braniteljice" naslova svjetske prvakinje iz Garmisch-Partenkirchena (GER) i na spustu će se pred domaćim navijačima iznova naći Elisabeth Görgl. Koja je na tom posljednjem SP-u zlato uzela ispred sutra odsutne Lindsey Vonn (USA) te brončane Marie, tada još samo Riesch (GER).

Tina Maze (SLO) sutra je svakako u najozbiljnijoj konkurenciji i za treću medalju na trećem natjecanju SP-a nakon zlata superveleslaloma te srebra superkombinacije. Tu je, naravno, i već spomenuta Höfl-Riesch sa svojim svježim superkombinacijskim zlatom. A vrlo će zanimljivo biti pratiti i nastup i bez Lindsey Vonn ove sezone spustaški odlične američke ekipe predvođene sa Stacey Cook, Alice McKennis i Juliom Mancuso. Dok su sutrašnji austrijski aduti, uz Görgl, Stefanie Moser, Andrea Fischbacher, Anna Fenninger i čak na dva treninga najbrža Regina Sterz (ex Mader). Traži li se potpuni "pritajeni favorit" iz "drugog plana" - rezultati superveleslaloma te superkombinacijskog spusta jednostavno nameću ime mlade Talijanke Sofie Goggie.

16-ogodišnja hrvatska ski reprezentativka, Andrea Komšić, svoj niz nastupa na SP-u u Schladmingu s ciljem stjecanja neophodnog iskustva za budućnost sutra marljivo nastavlja s pretposljednjim startnim brojem, startnim brojem 40.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 382853
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr