NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Švicarci najurili trenera spustašica

Nedolično ponašanje Stefana Abplanalpa stajalo zaposlenja.

Švicarski se skijaški savez po okončanju utrka ženskog Svjetskog kupa prošlog vikenda u Sočiju oglasio kratkim priopćenjem u kojem navodi da raskida suradnju s Stefanom Abplanalpom. On je dosad vodio treninge švicarskih skijašica u brzim disciplinama, a zaposlenja ga je stajalo nedolično ponašanje u Rusiji.

"Swiss ski traži od svojih sportaša pridržavanje najstrožih uzusa profesionalnog ponašanja, a jednako vrijedi za sve ostale zaposlenike saveza", stoji u priopćenju. Očevici navode da je Abplanalp u Sočiju izašao u javnost pod utjecajem alkohola i kao takav uzrokovao nekoliko verbalnih incidenata, među ostalim i s glavnim švicarskim trenerom Maurom Pinijem.

Abplanalpu ovo nije prvi put, već je bio pismeno upozoren na ponašanje tako da Švicarcima nije preostalo drugo doli da se raziđu s trenerom skijašica u brzim disciplinama. Abplanalp je imao solidne rezultate ove sezone sa Švicarkama, no ozljede Fabienne Suter i Dominique Gisin u siječnju su ih odvojile od pobjedničkih podija. Vođenje preostalih "brzinki" će do kraja sezone preuzeti glavni trener Pini.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272329
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr