NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, S (ž) i (m) - najava utrka

Prva dva od osam pojedinačnih natjecanja završnice FIS Svjetskog kupa u Schladmingu (AUT) po jedan su sutrašnji spust skijašica i skijaša.

Utrka muškog spusta svakako je zanimljivija zbog činjenice da se tek na njoj definitivno riješava pitanje dobitnika spustaškog malog Kristalnog globusa pobjednika Svjetskog kupa. U toj su borbi još redom Klaus Kroell (AUT) s 569 bodova, Didier Cuche (SUI) s 521 bodom te Beat Feuz (SUI) s 518 bodova. Beat Feuz ujedno ima sjajnu prigodu dodatno se odvojiti od Marcela Hirschera (AUT) i Ivice Kostelića u ukupnom poretku Svjetskog kupa, budući da oni obojica propuštaju sutrašnji nastup.

Na današnjem jedinom treningu Cuche je bio najbrži s vremenom 1:50.70. Kroell je bio 15., Feuz 20. od 24 skijaša u cilju. No to nužno i nije neka prebitna orijentacija uoči sutrašnje utrke.

Sama utrka vozi se na, gledano iz ciljnog stadiona Schladminga, desnoj, nešto zahtjevnijoj "Planai" stazi sa startom na 1.615, ciljem na 777 mnv, uz dužinu staze od 2.912 metara. Start utrke je u 9:30 h, uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama te uz nastup 24 skijaša. Od trojca u borbi za mali Globus prvi će na stazu Cuche s brojem 18.

-.-Goran Razić-.-

Klaus Kroell ima broj 20.

-.-Goran Razić-.-

A Beat Feuz startni broj 21.

-.-Goran Razić-.-

Cjelovita startna lista muškog spusta (.pdf dokument)

Ženski mali spustaški Kristalni globus, kao i onaj veliki ukupne pobjednice Svjetskog kupa, i uoči posljednjeg spusta Schladminga u rukama su Lindsey Vonn (USA). Pa se možda najzanimljivija borba ovog tjedna vodi za drugo mjesto ukupnog poretka gdje su Tina Maze (SLO) i Maria Hoefl-Riesch (GER) s 1.286 odnosno 1.175 bodova. Te za drugo mjesto u spust poretku gdje su Hoefl-Riesch, Elisabeth Goergl (AUT) i mlada Tina Weirather (LIE) unutar 9 bodova.

Sama utrka zakazana je za 11:00 h na u odnosu na desnu "Planai" lijevoj, nešto blažoj "Streicher" stazi. Koja kreće s 1.479 mnv, cilj joj je na 771 mnv (obje spust staze ulaze u isti cilj, nap.a.), a duga je 2.895 metara. I uz TV prijenos također samo na stranim TV postajama. Na startu ženskog spusta naći će se ukupno 25 za završnicu u poretku discipline ili sukladno ukupnoj listi kvalificiranih skijašica.

Lindsey Vonn na stazu će s brojem 22.

-.-Goran Razić-.-

Tina Maze puno prije nje, još sa startnim brojem 8.

-.-Goran Razić-.-

A Maria Hoefl-Riesch s brojem 18.

-.-Goran Razić-.-

Cjelovita startna lista ženskog spusta (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija obiju utrka očekujemo u sklopu aktualnog i ujedno posljednjeg kruga naše tzv. Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1151397
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr