27.02.2010.      

Autori: Goran Razić, Matija KraljPhoto: Ivica Kostelić (Skijanje.hr, Vancouver 2010.)  

IVICA NACILJAO JOŠ JEDNO SREBRO!

Ivica Kostelić na današnjem je olimpijskom slalomu uzeo svoju drugu srebrnu medalju na ZOI u Vancouveru, i svoju prvu slalomsku olimpijsku medalju!

Nakon što je na ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine odustajanjem potkraj staze u 2. vožnji izgubio medalju, na ZOI u Torinu 2006. osvojio konačno šesto mjesto, Ivica Kostelić na ZOI u Vancouveru uzeo je napokon svoju prvu olimpijsku slalomsku medalju, i to onu srebrnog sjaja.

16 stotinki sekunde Ivica je zbrojeno zaostao u konačnici za novim olimpijskim slalomskim pobjednikom, Giulianom Razzolijem iz Italije. Razzolijem koji je zlatnu slalomsku medalju osigurao briljantnom prvom slalomskom vožnjom. I prednost ipak tijesno uspio zadržati u drugoj vožnji. Dok je pak najboljom drugom slalomskom vožnjom olimpijsku slalomsku broncu osigurao Andre Myhrer iz Švedske.

Jednostavno nevjerojatno, ali istinito - Austrija je u muškom alpskom skijanju na ZOI u Vancouveru zaista ostala bez ijedne jedine olimpijske medalje. I danas, kada se medalja činila sigurnom, u disciplini u kojoj Austrijanci imaju četiri skijaša među prvih sedam startera utrke, Benjamin Raich u konačnici je ostao "samo" četvrti. Dok je Marcel Hirscher utrku završio tik do Benjamina Raicha, na petom mjestu.

Ivica Kostelić do slalomskog je srebra stigao četvrtim vremenom prve, i trećim vremenom druge slalomske vožnje. Dok je Razzoliju i sedmo vrijeme druge vožnje bilo dostatno za olimpijsko zlato. Andre Myhrer do olimpijske je slalomske bronce došao nakon desetog mjesta prve vožnje.

-.--.-

Obitelj Kostelić današnjom je medaljom osigurala svoju devetu olimpijsku medalju, uz četiri olimpijska zlata Janice Kostelić i pet olimpijskih srebara Janice i Ivice Kostelića.

Natko Zrnčić-Dim svoj je današnji slalomski nastup završio na 19. mjestu (+ 2.67 sek. u odnosu na pobjednika utrke). Danko Marinelli u konačnici je nastup okončao na 32. mjestu (+ 8.01 sek.). Dok je Dalibor Šamšal ubilježio odustajanje još u prvoj slalomskoj vožnji.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. RAZZOLI Giuliano (ITA) 1:39.32
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +0.16
3. MYHRER Andre (SWE) +0.44
4. RAICH Benjamin (AUT) +0.49
5. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.88
6. VALENČIČ Mitja (SLO) +1.03
7. MOELGG Manfred (ITA) +1.13
8. COUSINEAU Julien (CAN) +1.34
9. LIZEROUX Julien (FRA) +1.40
10. HERBST Reinfried (AUT) +1.46
---
19. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.67
32. MARINELLI Danko (CRO) +8.01
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u 1. vožnji 
 

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 178318
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr