OPREMA

»

SKIJE

23.08.2005.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: SVS Sport Trzin I.O.C. Blatnica 14 1236 Trzin tel. +386 1 560 50 56  

Rossignol Attraxion (05/06)

Ženski model Rossignol skija za sezonu 05/06, osim voznim karakteristikama, može se pohvaliti i dizajnerskom nagradom.

Testirani model : 162 cm, r = 14.2m
Sidecut : 112-68-98
Dostupne visine : 146, 154, 162

Osmisliti lijepe i atraktivne skije oduvijek je bio izazov, a čini se kako je tim francuskih dizajnerica radeći na Rossignolovom modelu Attraxion napravio odličan posao. To je potvrdila i Volvo Sports Design nagrada, dodijeljena u veljači 2005. godine. Međunarodni ocjenjivački sud odabrao je među 281 različitih ženskih sportskih proizvoda, 25 njih koji su se natjecali u kategorijama skije, boardovi, outdoor oprema, popratna oprema, obuća te koncepti. Osim Rossignola, u kategoriji skija nominirani su još bili i Zai 160 Femna, Lange CRL80, Atomic Balance 7:4 i K2 MissDemeanor, a Rossignolov model odnio je pobjedu za najbolje dizajnirani ženski proizvod u toj kategoriji.

Ono po čemu se ova skija razlikuje od ostalih je jedinstveni grafički dizajn koji nalikuje na tetovažu. Skija je vrlo svijetle i neupadljive boje, tek s nekoliko tamnijih silueta, a ono po čemu je jedinstvena je asimetrični dizajn "tetovaže" stilizirane ženske siluete koji se spaja u jednu cjelinu tek kada se skije postave jedna do druge. Zanimljiv i vrlo dopadljiv koncept zasigurno će izazvati puno pažnje, no i komentara poput "skije ti stoje naopako" (kao recimo nama na naslovnoj fotografiji).

Riječ je o vrlo laganim skijama. Možda bi mogli reći i "nježnim", jer po bojama, dizajnu i masi, tako i djeluju. S radijusom od 14m i ženskim atributima, poput Lambda koncepta koji je Rossignol u njih ugradio, skije su vrlo dobro i lagano upravljive. Lambda koncept donosi dvojni sistem poboljšanja skija: na vrhovima osigurava jednostavne ulaske u zavoj i brzu izmjenu jednog kanta na drugi, a na repovima pruža dodatnu preciznost. Skije su također opremljene i Power Ramp povišenjem u predjelu peta koje će ženama omogućiti prirodniji položaj, te posebnim sistemom koji se nalazi u konstrukciji skije direktno ispod veza i ublažava vibracije da bi vožnja i izvedba zavoja bila čim ugodnija.

U praksi to izgleda tako da se s ovim skijama bez napora može ugodno krstariti stazama cijeli dan. Na popeglanim, plavo-crvenim stazama ova skija osjećat će se kao kod kuće i omogućit će vlasnicama da, ako to još nisu, savladaju lakše i brže svoje prve carving zavoje. Lakoća kojom se ova skija prebacuje s kanta na kant jednostavno oduševljava.

No, ukoliko ju odvedete na teren koji nije tako savršeno popeglan, s malo leda ili hupsera, ili ju pokušate voziti brže i agresivnije, možda vas neće toliko oduševiti. Moći ćete, naravno, sve to savladati bez problema, ali za takvu vožnju drugi, jači, modeli su puno adekvatniji.

S obzirom na svoje gabarite i malu masu, powder joj ne predstavlja veliki problem, ali imajte na umu da ovo ipak nije free-ride skija.

Rossignol je za iduću sezonu proizveo vrlo dopadljiv i vozljiv model, koji će zbog dizajna oduševiti sve trend-setterice. Potencijalne kupce svrstali bi u kategoriju početnika i slabih rekreativaca. Naprednijim skijašicama, koje od skije traže i malo adrenalina, savjetujemo da potraže neki drugi, primjereniji model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 151147
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr