NATJECANJA

»

SKIJANJE

NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.03.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Goran Razić (Lenzerheide 2011.)

 

Anina sezona "sva naopačke"

Još jedna sezona koju je po mnogočemu bolje zaboraviti sada je iza Ane Jelušić. S osvojenih 68 bodova, što je bilo dovoljno za 25 slalomsku poziciju, Ana nije zadovoljna, no nije pretjerano niti nezadovoljna. Barem se tako ne čini.

"Iza mene je jedna čudna sezona, u kojoj je dosta toga išlo naopačke. No sada se polako okrećemo pripremama za sljedeću sezonu za koju se nadamo da će biti bolja."

Anin poznati stil, kojem su oduvijek odgovarale tvrde i strme staze, ove sezone više nije bio toliko "prepoznatljiv". Čini se da je na rezultate utjecalo još dosta faktora.  

"Ove sezone nije više bilo bitno što mi odgovara, a što ne. Koje staze mi leže, a koje ne. Jednostavno na nekim stazama koje mi kao leže tamo nisam ulazila u druge vožnje, dok na stazama poput Špindleruvog Mlyna, u kojem sam do sada osvojila samo par bodova, ove godine sam izborila završnicu u Lenzerheideu, i to jednom vrlo opreznom vožnjom", pojasnila je Ana za nju gotovo završenu sezonu.

Što je sada prioritet? Što je prioritet za sljedeću sezonu?

"Sada je prioritet dobro odraditi ove završne treninge u četvrtom i petom mjesecu. Isto tako, biti će bitno odraditi i testiranja novih materijala, potom se dobro odmoriti i pripremiti za novu sezonu."

Konkretniji plan za sljedeću sezonu znači ne postoji?

"Do sada jednostavno nije bilo vremena raditi detaljnije analize i dijagnosticirati probleme. To ćemo raditi u predstojećem periodu".

-.-Goran Razić-.-
Kakva je suradnja s Elanom? Materijal je dobar? Ima li tu naznaka promijeni?

"Ne, bilo bi jako glupo sada reći da su skije krive za ovu sezonu. Elan skije su u datom momentu bile najbolje, a i nudili su mi mogućnost da skijam na drugim pancericama, što mi je bilo jako bitno. Mala otegotna okolnost je što sam jedina cura u timu, pa je razvoj zbog toga sporiji, sporija je i povratna informacija, stoga jednostavno nije moguće raditi veće promijene usred sezone".

Lošiji rezultati su činjenica. Iz sezone u sezonu forma pada, odnosno konkurencija napreduje. Postoji li uopće neko objašnjenje za navedeno?

"Objašnjenja i imam i nemam. Sezona je krenula vrlo čudno. Prije Levija sam se dobro skijala i imala sam samopouzdanja na pretek. Nisam mislila da bi sa startnim brojem osam, i to na stazi gdje sam ranije bila četvrta i šesta, mogla ne ući u drugu vožnju. To mi je bio prvi šok. Možda sam u utrku ušla malo olako. Pa sam se odjednom našla u poziciji da preispitam sve oko sebe. Mislim da sam ove sezone bila najviše izgubljena u karijeri."

-.-Goran Razić-.-Koje ciljeve je Savez postavio pred tebe uoči sezone?

"Nije bilo konkretnih ciljeva. No samim time što sam u prvih 30 nije bio upitan moj status A reprezentativke. Mislim da su ispadala i zvučnija imena iz ove završnice"

Vremenski razmaci između onih najboljih skijašica i onih koje su iza njih su zaista veliki. Koji je razlog tome? Da li se nekoliko skijašica jednostavno kvalitetom odvojilo, ili ostale kaskaju?

"Pa ima puno razloga. Ove godine su vremenski uvjeti bili zaista loši. Puno toga je otkazano i premješteno, mnoge utrke su održane po teškim i upitnim uvjetima. No s druge strane vidi se da Marlies Schild ima strašno samopouzdanje i svjesna je koliko može. S te strane teško ju je poraziti"

FIS natjecanja su se pokazala vrlo dobra. Ubilježena je i nedavna pobjeda. Postoji li mogućnost da ozbiljnije kreneš sa veleslalomom, ili da pojačaš nastupe u Europa Cupu?

"Veleslalom ćemo trenirati i dalje. To je jednostavno važna disciplina i radi slaloma i radi nekih drugih elemenata. No jednostavno više nemam dovoljno energije da bih provodila vrijeme po bolnicama i oporavljala se od tako napornih utrka, za koje sumnjam da ih mogu ikada završavati među najboljih 30. Stoga veleslalom sigurno - NE. Što se tiče Europskog kupa. Pa i ove godine sam dosta nastupala na Europskom kupu, no treba shvatiti i organizatore da im je uvijek u cilju što više izbjeći natjecatelje iz Svjetskog kupa, jer kad god se mi pojavimo cure koje isključivo voze Europski kup gube bodove. Tako da je teško nišaniti ta natjecanja", zaključila je Ana Jelušić na kraju još jedne skijaške sezone.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 263054
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr