NATJECANJA

»

SKIJANJE

29.12.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto: Primož Jerončič (Photo.si), Goran Razić (arhiva Skijanje.hr)

 

Lienz SL (ž): Schild neuhvatljiva, prvi podij za Shiffrin!

Marlies Schild na Sljeme dolazi s 4/4 slalomskim skorom. Više nego dovoljno da je se s pravom ponovo očekuje s krunom Snježne kraljice na glavi. Iako s četvrtom pobjedom rezultat dana ipak nije Schild, već Mikaela Shiffrin.

Marlies Schild još jednom je dokazala da je iz neke druge klase.

Besprijekorno skijanje bez i jedne greške ponovo ju je odvelo na prednost od 79 stotinki ispred drugoplasirane. Ovoga puta "sjena" joj je bila Tina Maze, kojoj je ovo drugi podij u nešto više od tjedan dana. Možda najbolji dokaz kvaliteti vožnje Marlies Schild je upravo Tina Maze, koja je uspjela spojiti dvije odlične vožnje… no koje su bile dovoljne za drugo mjesto s već spomenutim zaostatkom. 

A sada slijedi najljepši dio priče. Nova imena uvijek iznova razvesele. Amerikanka Mikaela Shiffrin (fotografija ispod), sa startnim brojem 40 uspjela je doskijati do odličnog trećeg mjesta u utrci.

-.--.-

Shiffrin je iza sebe ostavila etablirane slalomašice poput Zuzulove, Kirchgasser, Pietilae-Holmner, Moelgg ili pak Poutiainen. 16-godišnjoj Amerikanki ovo je prvi plasman na pobjednički podij, a dosadašnji najbolji rezultat bilo joj je osmo mjesto u Aspenu, pred mjesec dana. Nove nade dolaze i to u velikom stilu!  

No u cijeloj današnjoj priči vjerojatno najemotivniji trenutak bio je počasni, posljednji spust Amerikanke Sarah Schleper, koja je u svojoj 32. godini, nakon 15 godina aktivne skijaške karijere, konačno obznanila da joj je slalom u Lienzu posljednja profesionalna utrka.

Schleper, koja je u karijeri ostvarila jednu pobjedu (u Lenzerheideu u sezoni 07/08.) te se tri puta penjala na pobjednički podij, posljednju je utrku odskijala u mini suknji i kupaćem kostimu te sa svojim malenim sinom u rukama (fotografija niže). Ovakvo izdanje Amerikanke izazvalo je opće oduševljenje publike. 

-.--.-

-.-Goran Razić-.-

Spomenimo još kako je ukupno vodeća u ženskom Svjetskom kupu, Lindsey Vonn, nakon nekoliko uzastopnih grešaka u drugoj vožnji doskijala tek do 18. pozicije s +3.01 sekundi zaostatka za pobjednicom.

Do prošle sezone njena najveća konkurentica, te drugoplasirana prošloga tjedna u Flachauu, Maria Höfl Riesch, u ovoj za nju ipak ispodprosječnoj sezoni, odigrala je tek sporednu ulogu, plasiravši se na 9. poziciju. 

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:51.42
2. MAZE Tina (SLO) +0.79
3. SHIFFRIN Mikaela (USA) +1.30
4. GEIGER Christina (GER) +1.33
5. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.44
6. MÖLGG Manuela (ITA) +1.73
7. PIETILAE HOLMNER Maria (SWE) +1.79
8. ZUZULOVA Veronika (SVK) +1.86
9. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +1.99
10. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +2.07

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119263
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr