OPREMA

»

SKIJE

14.10.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.com, miha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Cloud Nine ARC (14/15)

U predstojećoj sezoni ovaj, već dobro poznati, model bit će dostupan u dvije verzije.

Testirani model: 158 cm, r= 12,5 m 
Sidecut: 122,5-74-103
Dostupne visine: 144, 151, 158, 165 cm

 

Cloud je Atomicova top allround serija za žene, namijenjena prvenstveno vožnji na stazi, a u predstojećoj sezoni donosi nam mnoge novitete. Iako nije pretrpjela velike dizajnerske promjene, odnosno i dalje je jednostavna, elegantna i pretežno jednobojna (modeli su crni, ili bijeli, s manjim ukrasnim detaljima, nap.a.), konstrukcijske su promjene dosta velike.

Novitet, zajednički za cijelu kolekciju, Lightweight je konstrukcija koja omogućuje jednostavno, i brzo, manevriranje bez žrtvovanja performansi. Tako sada jedna skija, bez vezova, kod našeg test modela Cloud Nine Arc, dužine 151 cm, teži samo 1,56 kilograma.


Cloud Nine i dalje se pojavljuje u tradicionalnoj crnoj boji, ali je sada, kako je već spomenuto, dostupan u dvije verzije, odnosno, u "klasičnoj" izvedbi i u testiranoj, ARC izvedbi.

ARC tehnologija inovacija je stvorena za all mountain skijanje, odnosno, za razliku od konvencionalnih skija, ARC tehnologija koristi samo jednu točku na sredini skije za montažu vezova. Umjesto fiksne ploče za montažu vezova, koja inače ukrućuje skiju, pri ovoj tehnologiji ploča s vezovima se slobodno pomiče, a zbog toga što je cijela sila koncentrirana u jednoj sidrišnoj točki, skija se lakše i prirodnije savija, sve kako bi stvorila savršen luk za svaki zavoj.

-.-Goran Razic-.-

Osim navedenog, Cloud Nine ARC skija izrađena je u već dobro poznatoj piste rocker izvedbi, odnosno, uz 90% tradicionalnog cambera, što joj omogućuje dobro držanje na tvrdoj podlozi, i uz 10% rockera, gdje je vrh skija odignut od tla, te samim time skija bolje "upija" neravnine, i udobnije prelazi preko hupsera.

Po pitanju performansi na testu - samo možemo potvrditi ranije zaključke od prošlogodišnjeg testa Cloud Nine modela: kod ove skije riječ je i dalje o skiji sasvim "živoj", i svestranoj, o skiji koja neće iznevjeriti, ma kakvi god uvjeti na stazi bili. S jednom bitnom razlikom, a ta je da je ARC tehnologija skiji sada dodala još malo živosti te bolje prijanjanje rubnika u carving zavojima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254992
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr