OPREMA

»

SKIJE

20.08.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Ustupio: VITA, Trebnje d.o.o, Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, 098 421 401

 

Fischer Progressor 1000 C-Line (11/12)

Promiješani 'špil karata' za narednu sezonu serije Progressor skriva jedinstvenu kartu. Za one vičnije kartaškim igrama, primjerice - Beli, dovoljno je istaknuti da je riječ o talonu ili o karti koja se ne miješa s onim 'običnima'.

Testirani model: 170 cm, r = 13/18 m
Sidecut: 126-78-108 cm
Dostupne visine: 160, 165, 170, 175, 180 cm
-.--.-

-.--.-Fischer Progressor 1000 C-Line upravo to i jest, zasebna nova skija s mogućnošću personalizacije. Međutim ono što se mora odmah u početku priznati jest mala konfuznost unutar serije, koja je proizašla promjenom brojnih oznaka u odnosu na prošlu godinu. I kao što smo već ranije pisali o skiji Progressor 700 koja je zamijenila model 7+, ovdje nije riječ o zamjeni za Progressor C-Line 10+ (različiti radijusi i sidecut), koji se proizvodi i nadalje.

Kako je na skiju u potpunosti nanesen sloj karbona (Full carbon jacket) njenim izgledom dominira prepoznatljiva siva mrežasta kombinacija specifična za taj kompozitni materijal. Rubovi skije sadrže premise crvene boje koju upotpunjuje bijeli natpis naziva modela na vrhu i repu.

Karbonski sloj koji ne predstavlja dodatnu težinu u ovome slučaju omogućuje materijalu idealnu torzijsku krutost (na uvijanje), a sveprisutna sandwich konstrukcija dodatnu tvrdoću. (Detalje potražite u članku Fischer tehnologije 11/12 i Fischer skije 11/12)

Kombinacijom tri parametra - tjelesnom masom, vrstom snijega (led, uređena staza i dr.) te načinom skijanja (agresivno, rekreacijski...) u mogućnosti ste odabrati tvrdoću ploče skije jednostavnim okretom mehanizma.  Jednostavnost primjene Flowflex tune IT tehnologije direktno na stazi  te mogućnost prilagodbe trenutnim uvjetima njen su veliki plus.  Fischer Progressor 1000 C-LINE isporučuje se s vezom C-Line Z13 Flowflex 2.0 XTR 12 Pro C-Line DIN skale od 4 do 13.

Lider serije Progressor nije skija namijenjena rekreativcima, kao niti vožnji van uređenih staza. Oduševljava lakoćom upravljanja, pa biste na trenutak mogli pomisliti da vozite neki slabiji model u klasi. Zahvaljujući  Dual radius sistemu skija naprosto mami na dinamičan ulazak u kratki slalom zavoj, dok istodobno ostavlja mogućnost  skidanja veleslalomskog skalpa nekom race modelu kada imate čistu i preglednu stazu.

-.--.-Eventualno proklizavanje u susretu s ledenim plohama ili neželjene vibracije možete slobodno zaboraviti. Testirani model vozili smo u promjenjivim uvjetima.  Jutarnji temperaturni minus snijega i mjestimičan led , dozvoljavao je brzu vožnju i poigravanje na rubnicima. Popodnevno popuštanje staze uz obaveznu promjenu tvrdoće ploče unijelo je dodatnu draž suverenoj vožnji kroz  južni snijeg i hupsere.

Za pretpostaviti je da će se oko ove skije na tržištu lomiti koplja prilikom odabira modela za kupovinu. Međutim ne zbog njenih voznih osobina ili iskoristivosti  već izvjesno je, relativno visoke maloprodajne cijene.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 276441
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr