NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Alta Badia - VLS(m), Val d'Isere - SG(ž): Senzacionalne pobjede austrijskog dvojca

Nedjelja je donijela izuzetno zanimljive utrke. Svjedočili smo senzacionalnoj pobjedi Anne Veith te magičnoj izvedbi Marcela Hirschera.

Nedjelja je donijela nove interesantne utrke u obje konkurencije. Djevojke su u Val d'Isereu opet skijale superveleslalom, dok su skijaši na Gran Risi nastupili u utrci veleslaloma. Prve na stazu, kao uostalom i prethodnog dana, imale su priliku izaći djevojke. 

Anna Veith, ex. Fenninger, se vratila. U sjajnoj superveleslalomskoj utrci uspjela je ostvariti vrijeme od 1:05.77 minuta te je time ostvarila prvu pobjedu nakon sezone 2014./2015., kada je bila najbolja u veleslalomskoj utrci Meribela. Drugo vrijeme utrke postavila je reprezentativka Lihtenštajna, Tina Weirather. Nakon jučerašnjeg ispadanja, na najbolji se mogući način vratila u natjecanje. Za senzacionalnom pobjednicom je zaostala 0.48 sekundi.

Treću poziciju u utrci superveleslaloma osvojila je drugoplasirana iz jučerašnje utrke, Talijanka Sofia Goggia. Ovim je rezultatom potvrdila povratak Sofije kakvu poznajemo iz protekle sezone. Skijala je maksimalno riskantno, u svom stilu te je ulaskom u cilj ostvarila zaostatak od 0.51 sekundu za pobjednicom Veith. Za razliku od Goggije, Vonn nije uspjela ponoviti jučerašnje ostvarenje jer nije startala u utrku. Leona Popović nije nastupila.

Veleslalomska utrka u Alta Badiji, na Gran Risi, bila je itekako zanimljiva i dinamična. Valja napomenuti kako je upravo navedena staza jedna od najstrmijih od svih na kojim se održavaju natjecanja Svjetskog skijaškog kupa. Na takvoj padini najbolje se snašao, a tko drugi nego fantastični Austrijanac Marcel Hirscher. Svakim novim zavojem zasigurno je mamio uzdahe svih svojih obožavatelja, ali i obožavatelja vrhunskog skijanja. Vremenom od 2:25.42 minuta postavio je ljestvicu toliko visoko da niti jedan od njegovih konkurenata nije uspio stići ni blizu.

Najbliži Marcelu stigao je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Odskijao je sjajno, ali puno, puno, puno sporije od magičnog Austrijanca. Koliko je ta razlika velika govori i Henrikov zaostatak od čak 1.70 sekundi za Hirscherom. Možemo konstatirati kako je Henrik bio najbolji od smrtnika, a božanstvo je ostalo nedodirljivo. Iza Henrika senzacionalno se smjestio Slovenac Žan Kranjec. Već nekoliko utrka u nizu ostvarivao je solidne izvedbe, ali danas je to bilo čudesno. Sa 0.12 sekundi zaostatka za Kristoffersenom i 1.82 sekunde zaostatka za Hirscherom ostvario je rezultat karijere. Vjerujemo kako mladi Slovenac neće stati na tome. To je skijaš za velike domete.

Naši skijaši nikako nisu imali sreće do sada. Nakon poprilično lošeg ostvarenja Natka Zrnčića-Dima u jučerašnjem spustu, danas je Filip Zubčić ipak uspio osvojiti koji bod, ali zasigurno premalo, pogotovo ako znamo da je skijao na stazi koju pamti po najboljem rezultatu svoje karijere. Prvu vožnju odskijao je dosta oprezno te je završio na 26. poziciji. U nastavku je pustio skiju, riskirao do krajnjih granica, ali je napravio veliku pogrešku koja ga je koštala boljeg plasmana. Filip je završio na 25. poziciji sa 4.94 sekunde zaostatka.

Djevojke napuštaju Val d'Isere i odlaze u obližnji Courchevel gdje ih u utorak očekuje veleslalomska utrka. Prva vožnja te utrke započinje od 10:30 sati, dok je druga na rasporedu od 13:30 sati. Skijaši ostaju u Alta Badiji gdje ih sutra od 18:30 sati očekuje utrka paralelnog veleslaloma. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 18. prosinca 2017.   09:15h

    Član od:
    25.01.2016.

    Mjesto:
    Srbija, Zemun

    Meni je neverovatno na koji način Hiršer ubrzava između kapija ... Verovatno je poenta u servisiranju skija pred utrku tako da su njegovi serviseri jednako šampioni kao i on.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 203354
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr