NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Alta Badia, VSL (m) i Val d'Isere, VSL (ž) - najava utrka

Pred skijašima je u sklopu FIS Svjetskog kupa sutra posebno prestižni, dugi i iscrpljujući veleslalom Alta Badie (ITA). Skijašice istu disciplinu voze u Val d'Isereu (FRA).

Veleslalom na "Gran Risi" (start na 1.871, cilj na 1.423 mnv) za najbolje skijaše svijeta već je četvrti veleslalom u ovoj sezoni. Prva vožnja krenut će od 9:30, druga vožnja od 12:30 sati (sve i HTV2), uz postavke trenera Francuza Perrina i trenera Austrijanaca Pirchera. Te 74 skijaša iz 21 zemlje prijavljenih za nastup u prvoj vožnji, a među kojima su i Ivica Kostelić sa startnim brojem 16 te Filip Zubčić sa startnim brojem 67.

Nakon iznenađujućeg pada i odustajanja Teda Ligetyja (USA) u Val d'Isereu, u utrku s pozicije vodećeg u poretku discipline i uz 20 bodova prednosti u odnosu na Ligetya ulazi Marcel Hirscher (AUT).

U posljednje četiri godine, međutim, veleslalom Alta Badie u pravilnom rasporedu "jedne godine jedan, druge godine drugi" poznaje samo dva pobjednika - Teda Ligetyja i Massimiliana Blardonea (ITA). Dok se Ivica Kostelić na "Gran Risi" s posebnim zadovoljstvom zasigurno sjeća 21. prosinca 2008. godine i tadašnjeg svojeg i dan-danas jedinog plasmana na pobjednički podij nekog od veleslaloma Svjetskog kupa uz drugo mjesto.  

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Skijašice sutra u Val d'Isereu voze također već četvrti veleslalom aktualne sezone Svjetskog kupa. Utrka je sa svojim vožnjama na rasporedu od 10:30 pa 13:30 sati, uz postavku trenera Kanađanki Pollocka pa trenera Austrijanki Bürglera. "Oreiller, Killy" staza poprište je i ove utrke, a za samu utrku prijavljeno je 67 skijašica iz 18 zemalja.

Posljednji puta skijašice su veleslalom Svjetskog kupa u Val d'isereu vozile još 2002. godine. Posljednji puta na Svjetskom prvenstvu 2009., no tada na "Piste Bellevardeu" uz, od aktivnih skijašica, drugo i treće mjesto Tine Maze (SLO) i Tanje Poutiainen (FIN).

Nakon tri veleslaloma u vodstvu poretka discipline nalazi se Jessica Lindell-Vikarby (SWE) s 212 bodova ispred Kathrin Zettel (AUT) sa 146 te, na žalost, do kraja sezone odsutne Tesse Worley (FRA) sa 139 osvojenih bodova.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 353771
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr