NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Alta Badia VSL (m): Blardone za delirij Talijana

Massimiliano Blardone navijačima u Alta Badiji maksimalno je uljepšao dan svojom trećom pobjedom karijere na "Gran Risi". Ivica Kostelić 17.

Ted Ligety (USA) nije u četvrtom veleslalomskom nastupu uspio stići i do svoje treće veleslalomske pobjede u aktualnoj sezoni. Već dapače, na zahtjevnoj "Gran Risi" u Alta Badiji po prvi je puta ove sezone 'promašio' veleslalomski pobjednički podij. Istina, za jednu jedinu stotinku. I to unatoč vodstvu u utrci nakon prve vožnje.

Pobjednik utrke po treći je puta u karijeri u Alta Badiji Massimiliano Blardone. Koji je na svoju novu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu čekao od prosinca 2009. godine. Ili preciznije rečeno - upravo od veleslaloma Alta Badije prije dvije godine.

Osnovni preduvjet svoje današnje pobjede 32-godišnji 'Max' Blardone ispunio je na način da je tehnički maksimalno zahtjevnu postavku Ante Kostelića u prvoj vožnji 'riješio' uz prihvatljivih 1.11 sek. zaostatka u odnosu na vodećeg Ligetyja, plasiravši se na šesto mjesto. Dok je u drugoj vožnji Blardone potom odskijao drugo najbolje vrijeme. I sa zbrojenim vremenom 2:46.49 pobjedu odnio uz 35 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Hannesa Reichelta (AUT). I 57 stotinki sekunde prednosti u odnosu na još jednog Austrijanca - Philippa Schoerghofera.

Ted Ligety u konačnici se morao zadovoljiti četvrtim mjestom završnog poretka utrke, uz 58 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke. S drugog mjesta nakon prve vožnje završni plasman do petog mjesta pokvario je i Marcel Hirscher (AUT). Dok je treće mjesto nakon prve vožnje konačnim osmim mjestom na utrci zamijenio i Aksel Lund Svindal (NOR).

Ivica Kostelić danas je puno bolje odradio očevu postavku prve vožnje. Kada je, uz 1.63 sek. zaostatka u odnosu na Ligetyja bio deveti. Druga vožnja Francuza Chastana nije mu potom donijela radosti. Bez tečnog ritma na stazi, Ivica je odskijao 25. vrijeme druge vožnje. U konačnici dovoljno za 17. mjesto završnog poretka utrke, uz 2.85 sek. zaostatka u odnosu na Blardonea. I određeni grč na licu vezan, čini se, uz nekakvu bol u desnom koljenu koja se pojavila.

Dalibor Šamšal, koji je u prvu vožnju startao sa startnim brojem 71 od 73 skijaša prijavljenih za start utrke, prvu veleslalomsku vožnju Alta Badije nije uspio okončati.

Najbolje skijaše svijeta sutra još u Alta Badiji očekuje i slalom.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. BLARDONE Massimiliano (ITA) 2:46.49
2. REICHELT Hannes (AUT) + 0.35
3. SCHOERGHOFER Philipp (AUT) + 0.57
4. LIGETY Ted (USA) + 0.58
5. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.71
6. FANARA Thomas (FRA) + 0.98
7. DOPFER Fritz (GER) + 1.36
8. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 1.41
9. DEFAGO Didier (SUI) + 1.43
10. SIMONCELLI Davide (ITA) + 1.72
...
17. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.85
* ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u 1. vožnji

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 329488
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr