NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Alta Badia VSL (m) i Courchevel VSL (ž) - najava utrka

"Gran Risa" i Alta Badia (ITA) spremne su ugostiti tradicionalni veleslalom Svjetskog kupa skijaša. Nakon neplaniranog dana odmora za skijašice slijedi također veleslalom Courchevela (FRA).

Veleslalom Alta Badije četvrti je već ovosezonski veleslalom Svjetskog kupa skijaša. Svojom prvom vožnjom utrka je zakazana za 9:30 h, drugom vožnjom za 12:30 h, sve i uz izravni TV prijenos na HTV 2 te uz postavke vratiju A. Puelachera (AUT) i A. Anderssona (SWE).

Veleslalom Alta Badije na "Gran Risi" jedan je od najdužih uopće. Kreće sa 1.871, cilj mu je na 1.423 mnv što ujedno predstavlja vertikalni pad staze od 448 metara. 71 skijaš iz 22 zemlje svijeta prijavljen je za start na utrci. Ivica Kostelić jedini je hrvatski predstavnik na utrci, a niz stazu će u prvoj veleslalomskoj vožnji sa startnim brojem 16. Ted Ligety (USA) ovoga puta kreće sa startnim brojem 2, a Marcel Hirscher (AUT) sa startnim brojem 5. Prošlosezonski veleslalomski pobjednik Alta Badije, domaća 'uzdanica' Massimiliano Blardone (ITA), u utrku će sa startnim brojem 7.

Ted Ligety s "Gran Rise" ima za sada jednu pobjedu, iz 2010. godine. Dok Hirscher u Alta Badiji još nije osjetio slast plasmana na pobjednički podij kada je veleslalom u pitanju. Ivica Kostelić upravo s "Gran Rise" ima svoj najbolji veleslalomski plasman u Svjetskom kupu u karijeri - 2. mjesto osvojeno 2008. godine. No u ostalih šest nastupa nije se nikada našao u najboljih 10 utrke.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

Veleslalom u Courchevelu (FRA) također je već četvrti veleslalom sezone u Svjetskom kupu kod skijašica. Sa svoje dvije vožnje on je zakazan za 10:30 pa 13:30 h uz postavke C. Bruescha (FIN) i S. Buerglera (AUT). Staza je "Stade E. Allais" sa startom na 2.175 te ciljem na 1.820 mnv te uz vertikalni pad od 355 metara.

Za samu utrku prijavljene su 72 skijašice iz 20 zemalja svijeta. Jasna favortikinja utrke je vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa, ali i skijašica s tri pobjede iz tri dosadašnja ovosezonska veleslaloma Tina Maze (SLO), koja za utrku ima startni broj 4. Na domaćem terenu utrku sa startnim brojem 1 otvara Tessa Worley (FRA). Za njom će niz stazu Kathrin Zettel (AUT) te prije Tine Maze još i Lindsey Vonn (USA).

Veleslalom Courchevela potpuno je nova priča za sve skijašice. U posljednje dvije sezone ondje se, naime, vozio samo slalom. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 390637
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr