NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Alta Badia VSL (m): Ligety bez konkurencije, Ivica 21.

Ted Ligety (USA) uvjerljivi pobjednik i trećega od četiri ovosezonska veleslaloma FIS Svjetskog kupa. Ivica Kostelić do 21. mjesta i novih 10 bodova.

Uvjerljiva lakoća veleslalomskog pobjeđivanja vratila se za Teda Ligetyja nakon samo kratkog prekida na veleslalomu Val d'Iserea. U Söldenu i Beaver Creeku Amerikanac je, podsjećamo, već bio uvjerljivo brži od konkurencije. U Val d'Isereu se morao zadovoljiti trećom stepenicom pobjedničkog podija. No Alta Badia, veleslalom na kojem je već jednom i uoči današnjeg dana bio najbolji 2010. godine, opet je stvari vratila na početne pozicije. I to još kako...

Nakon prve vožnje, naime, Ligety je odskijao 2.40 sek. sek. bolje vrijeme od onoga drugoplasiranog Marcela Hirschera (AUT). I cijeli skijaški svijet, uz duboki naklon Amerikancu, zapitao se može li Ligety srušiti rekordnu pobjedu slavnog Ingemara Stenmarka (SWE), a koji je u veljači 1979. veleslalom Svjetskog kupa u slovačkoj Jasni osvojio uz zbrojenih 4.06 sek. prednosti u odnosu na tada drugoplasiranog Bojana Križaja. Konačni odgovor nakon druge vožnje bio je - ipak ne može. Marcel Hirscher odradio je drugu najbolju drugu veleslalomsku vožnju. A Ligety uz pokoju nesigurnost šestu.

-.-Goran Razić-.-

Konačni razmak između Ligetyja i drugoplasiranog Hirschera zaustavio se tako na 2.04 sek (vrijeme pobjednika 2:37.27).

-.-Goran Razić-.-

Dominantno, uvjerljivo, za današnju konkurenciju nedodirljivo... Ali ipak daleko od rekordnog razmaka Ingemara Stenmarka.

Thomas Fanara (FRA) s četvrtog mjesta prve vožnje u konačnici je stigao do treće stepenice pobjedničkog podija uz čak 3.27 sek. (!) zaostatka za pobjednikom Ligetyjem. Njegov sunarodnjak Alexis Pinturault nakon trećeg vremena prve vožnje u konačnici se morao zadovoljiti šestim mjestom završnog poretka utrke.

-.-Goran Razić-.-

Najbolji domaći skijaš bio je u konačnici Davide Simoncelli na petoj poziciji. Dok je Massimiliano Blardone u drugoj vožnji odustao nakon petog vremena prve vožnje.

Ivica Kostelić veleslalom Alta Badije u prvoj je vožnji završio na 20. poziciji, uz 4.93 sek. zaostatka u odnosu na Ligetyja, pa je potom završni plasman na utrci u drugoj vožnji opet 20. vremenom i te vožnje pokvario za jedno mjesto. 6.09 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke za 21. poziciju i 10 veleslalomskih bodova Alta Badije.

-.-Goran Razić-.-

Nakon tri dana utrkivanja u nizu za najbolje skijaše svijeta sada slijedi dan odmora. U utorak ih potom očekuje noćni slalom Madonne di Campiglio.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. LIGETY Ted (USA) 2:37.27
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 2.04
3. FANARA Thomas (FRA) + 3.27
4. DOPFER Fritz (GER) + 4.22
5. SIMONCELLI Davide (ITA) + 4.46
6. PINTURAULT Alexis (FRA) + 4.48
7. SANDELL Marcus (FIN) + 4.77
7. NEUREUTHER Felix (GER) + 4.77
9. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 4.86
10. FAIVRE Mathieu (FRA) + 5.16
...
21. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 6.09

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. prosinca 2012.   08:15h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Hvala lijepo. Uvijek je lijepo cuti ovakve komentare. :)
  • Objavljeno: 16. prosinca 2012.   23:23h

    Član od:
    07.01.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    sjajne slike ...
    velika pohvala od strane jednog laika autoru

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 383731
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr