NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.04.2005.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Arhiva Skijanje.hr Croski  

Nastavak interview-a sa Anom Jelušić.

Ozljede su te dosad mimoilazile uglavnom?
Da, jedina ozbiljnija bila je lom potkoljenice 1992.g., ne računam par lakših potresa mozga, napuklu obraznu kost, ozljede ramena.

Privatno skijaš s kacigom ili s vjetrom u kosi?
Uvijek skijam s kacigom i to bih definitivno napomenula svima – nek' si kupe kacigu. Sve je više ljudi na skijalištima koji misle da mogu, a ne mogu; čak ne moraš ni sam biti kriv već se netko zabije u tebe, kao što se i meni desilo. Dakle, obavezno kaciga za sve uzraste. Ni gledat' skije bez kacige! (smijeh)

Kakvi su odnosi sa dobavljačima opreme? Skije osigurava Dynamic, pancerice Salomon?
Jako dobri, zadovoljni smo, Nika i ja smo dobile skije sa svojima imenima. Sa sobom nosimo 2-3 para slalomskih i 2-3 para veleslalomskih skija, jedne obično imamo za rezervu. Godišnje potrošimo oko 20-ak pari skija, uz 2 para pancerica. Serviseri se uvijek trude da ih pripreme na vrijeme, nekad je posla više, nekad manje, ovisno o uvjetima na stazi.

Kako uspijevaš uskladiti sportske sa privatnim obvezama? Trenutno završavaš 4. razred gimnazije...
Ide... Godina je podijeljena u dva dijela, period tekma-trening-tekma i škola-trening-škola. Još sam se u osmom razredu odlučila za takav život i izgurati srednju školu pa kako god bilo. Dalje? Planiram upisati fax, ne odmah ove godine, zbog toga što bih upisala studij u inozemstvu za što je potrebna papirologija koju neću uspjet pribavit na vrijeme – maturirati ću tek u kolovozu. Osim toga, to će biti i olimpijska godina pa će mi i pripreme oduzeti potrebno vrijeme. Planiram upisati menadžment, marketing, možda politologiju.., uglavnom nešto društveno. Mogu puno pričat'! (smijeh)

Kad smo kod pričanja, koliko se služite na putovanjima modernim tehnologijama? Koliko vam je važan mobitel, Internet...?
Mobitel i računalo su dva glavna kontakta sa svijetom tijekom Svjetskog kupa. Pratimo što se događa putem Interneta, mailovi kolaju konstantno između nas i prijatelja i obitelji. Pratimo rezultate putem Interneta, ne samo Svjetskog kupa, već i ostalih skijaških natjecanja. Tu pohvala ide i na račun portala Skijanje.hr, ažurnost vam je na visini.

Kakvi su odnosi među skijašicama? Ima li prijateljstava, rivalstva?
Pa ne može se tu govoriti o nekom prijateljstvu, to su samo usputni razgovori tipa "Koja ti je sljedeća utrka?" i slično. No, dobra sam sa mlađim skijašicama, Kirchgasser iz Austrije, Stiegler iz SAD-a, Fanchini iz Italije. S Talijankama sam prilično dobra budući da pričam talijanski pa nam je olakšana komunikacija. U našoj reprezentaciji? Odlični su odnosi, provodiš s njima 250 dana godišnje, jednostavno morate biti dobri inače bi bilo "koma", cure su super, jako su drage.

Tzv. afera Psiho? Novine su svašta napisale, što je od svega istina?
Zatvorena priča za mene, u novinama se napumpala afera na jedan ružan, neugodan način.

Ni iz stožera reprezentacije nije bilo konkretnih informacija?
Točno, par nespretno složenih rečenica. Žao mi je što je tako ružno otišao, puno nam je pomogao ovih nekoliko godina, stručnjak je po pitanju sportskih ozljeda. Zamjena? Ne znam još ništa...

Janica je imala iznimno uspješnu sezonu?
Da, bila je dobra sezona za sve naše skijaše. Definitivno bih ušutkala sve koji rogobore u stilu "Izmakao joj je Svjetski kup za nekoliko sekundi". Ona ima tri zlatne medalje iz ove sezone, što ćeš više?!

Za kraj, sljedeća je sezona olimpijska, ulaziš u nju i dalje kao jedina aktivna članica SK "Platak"? Kakva su očekivanja?
Jedina članica, da. (smijeh) Pa nije bilo potrebe mijenjati klub, otkad znam za sebe sam u "Platku", odrasla sam u "Platku" i na Platku... (smijeh) Zoran Sobol mi je prvi i jedini trener, vodi me od početka, kao učitelj skijanja, klupski trener, trener dječje reprezentacije i evo sada ulazimo zajedno u još jednu sezonu. Očekivanja? Što se tiče Svjetskog kupa, zadržati poziciju među prvih 15 u slalomu i pokušati napraviti iskorak među prvih 7. Veleslalom želimo dovesti na nivo konstantnih rezultata među prvih 30. Zimske olimpijske igre? Bit će to prva ozbiljnija Olimpijada, vidjet ćemo kakva će biti forma, kakvo zdravlje. Forma se inače tempira za svaku utrku, svaka je "najvažnija", no svejedno ćemo se potruditi da u toku ZOI-a budemo u top formi.

I mi Ani želimo da forma bude na visini te da sa snježnih staza nastave dolaziti dobre vijesti o uspjesima naših skijaša. Želimo im puno snijega, brze skije i sezonu bez ozljeda. Navijačku podršku već imaju.

 

 

 

 

« Prethodni članak

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 573156
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr