NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Kitzbühel S (m): Domaće slavlje Reicheltu, Natko 33.

Nakon 2004. i 2006. godine i Stephana Eberhartera i Michaela Walchhofera, Austrija je danas na svojoj naprestižnijoj utrci, spustu Kitzbühela, iznova dobila svog pobjednika u Hannesu Reicheltu. Natko Zrnčić-Dim opet sasvim blizu, ne i s pokojim bodom.

Lijepu, zanimljivu i spektakularnu utrku, kao i obično, i danas je u Kitzbühelu ponudio spust na slavnome "Streifu". Čak i u ovoj izmijenjenoj varijanti, s vožnjom prema cilju preko "Ganslerna", a ne preko "Hausbergkante" i "Traverse" dijelova staze, spust Kitzbühela iznova je predstavljao izazov i za ponajbolje spustaše svijeta. A da je tome tako svojim nezavršavanjem utrke potvrdili su najbolje već i Joachim Puchner (AUT), no prvenstveno Werner Heel (ITA) te Beat Feuz (SUI).

Nekako nakon jedinog održanog treninga prvi favorit utrke, i skijaš koji je na "Streifu" kroz karijeru bio dva puta spustaški drugi, Bode Miller (USA), prvi je publiku uz stazu, a i one pred TV ekranima, potpuno "digao na noge" odličnim nastupom i postavljenim vremenom 2:03.72. Pokazat će se u konačnici - dostatno za novi plasman na pobjednički podij, uz treće mjesto utrke, čime Daron Rahlves do daljnjega još ipak ostaje jedinim američkim pobjednikom spusta Kitzbühela.

-.-Goran Razić-.-

Sa startnim brojem 18 Aksel Lund Svindal (NOR) vozi potom 13 stotinki sekunde brže vrijeme u odnosu na Millera, i osigurava drugu poziciju na utrci.

-.-Goran Razić-.-

A kulminacija utrke, i kulminacija iz domaćeg, austrijskog kuta gledanja, dogodila se sa startnim brojem 22 kada se Hannes Reichelt u austrijske "sportske besmrtnike" upisao prošavši ciljem u vremenu 2:03.38. To je vrijeme u konačnici bilo za 21 stotinku sekunde brže u odnosu na ono Svindalovo. Za Reichelltovu prvu ovosezonsku spust pobjedu nakon odskijanih čak triju drugih mjesta (Beaver Creek, Bormio, Wengen) te drugu pobjedu u karijeri nakon Bormia na samom kraju 2012.

Natko Zrnčić-Dim, danas jedini hrvatski predstavnik na utrci, "Streifom" se spustio sa startnim brojem 38. Konstantno tijekom vožnje po prolazima u 30 najboljih Natko je u konačnici, u cilju, "naciljao" 29. poziciju uz 2.82 sek. zaostatka za najbržim vremenom. Još četvorica skijaša od njega su potom još bila brža te je Natko utrku okončao opet jako blizu najboljih 30 - na 33. poziciji (0.15 sek. udaljenosti do Slovenca Andreja Šporna i 30. pozicije). Scenarij po konačnom plasmanu identičan scenariju spusta Wengena, kojega je Natko završio također 33.

-.-Goran Razić-.-

U "top 5" utrke danas još odličnim nastupima i Adrien Theaux (FRA) te Christof Innerhofer (ITA). Šesti s najboljim spustaškim rezultatom sezone svojedobni ukupni pobjednik FIS Svjetskog skijaškog kupa Carlo Janka (SUI). Prošlosezonski pobjednik utrke, Dominik Paris (ITA), ovoga puta tek tik do bodova na 31. poziciji.

Program Kitzbühela, a uoči noćnog slaloma Schladminga, najbolji skijaši svijeta sutra zaključuju duplim natjecanjem - isprva utrkom superveleslaloma, koja će se potom zajedno s kasnijom slalomskom vožnjom ujedno bodovati i za od ove sezone novu - kitzbühelšku superkombinaciju.

Završni poredak najbržih 10 utrke:

1. REICHELT Hannes (AUT) 2:03.38
2. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.21
3. MILLER Bode (USA) +0.34
4. THEAUX Adrien (FRA) +0.66
5. INNERHOFER Christof (ITA) +0.77
6. JANKA Varlo (SUI) +0.85
7. GANONG Travis (USA) +1.03
7. FRANZ Max (AUT) +1.03
9. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.08
10. DEFAGO Didier (SUI) +1.14
...
33. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.82

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233706
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr