NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora VSL (m): Ligety uvjerljiv, Hirscher 3., Ivica 25.

Ted Ligety (USA) uvjerljivo do pobjede na veleslalomu "Pokala Vitranc" u Kranjskoj Gori (SLO). Marcel Hirscher (AUT) na trećem mjestu, Ivica Kostelić 25., Beat Feuz (SUI) bez bodova.

Vrlo, vrlo uvjerljiv veleslalomski nastup ponudio je danas u Kranjskoj Gori Ted Ligety. Frustracija nakon nekoliko posljednjih veleslalomskih nastupa uspješno je očito kanalizirana u današnje dvije sjajne veleslalomske vožnje. U prvu, u kojoj je vodstvo u utrci osigurao s 1.22 sek. prednosti u odnosu na Massimiliana Blardonea (ITA). Te potom i drugu kojom je Ligety pobjedu na utrci osigurao s vremenom 2:22.47. Te čak 1.61 sek. prednosti u odnosu na Alexisa Pinturaulta (FRA) i 2.03 sek. zbrojene prednosti u odnosu na trećeplasiranog Marcela Hirschera.

-.-Goran Razić-.-

Svojom trećom veleslalomskom pobjedom u aktualnoj sezoni nakon Soeldena i Beaver Creeka Ted Ligety ostao je ujedno makar matematički 'u igri' za mali veleslalomski Kristalni globus uoči posljednje utrke sezone na završnici u Schladmingu. Jer sada ima 513 bodova. Dok je Hirscher vodeću poziciju u poretku discipline zadržao uz 605 bodova.

Sjajan posao za talijanski tim, koji je danas morao pretrpjeti težak pad i čini se neugodnu ozljedu Floriana Eisatha u drugoj vožnji, odradili su plasmanima na četvrto i peto mjesto njihovi veleslalomski specijalisti Massimiliano Blardone i Davide Simoncelli. Dok je šestim mjestom Matts Olsson (SWE) ponovio svoj najbolji veleslalomski rezultat karijere u Svjetskom kupu ostvaren, zanimljivo, i prošle godine u Kranjskoj Gori.

Vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, Beat Feuz, danas u Kranjskoj Gori nije uspio izboriti plasman u drugu vožnju. I uz 4.25 sek. zaostatka za Ligetyjem ostao je na 35. poziciji prve vožnje.

"Meni je današnji nastup zapravo bio veliki test koljena za spust i super G završnice u Schladmingu. I iako nisam u drugoj vožnji - zadovoljan sam kako je sve prošlo. U koljenu za vrijeme same vožnje nisam osjetio nikakvu presnažnu bol.

Trenirati trenutno ne mogu, pa je ovo bio ciljani natjecateljski test. Sada ipak mogu biti nešto mirniji. Jer s tim bolnim koljenom ionako ne mogu trenutno napraviti puno. Hlađenje, tretmani fizioterapeuta, pokoja pilula protiv bolova i to je to.

Za Schladming kažete da su najavljene temperature preko 10 stupnjeva Celzijusovih? Da, to mi nikako ne bi trebalo odgovarati, jer se zna da ja više volim zaleđenije podloge. No, niti u Schladmingu ja zasigurno neću biti jedini kojem to neće odgovarati. Pokušat ću na utrkama svakako 'izvući' svoj maksimum, pa što bude", riječi su kojima je svoj današnji veleslalomski nastup prokomentirao i Schladming najavio Beat Feuz.

-.-Goran Razić-.-

Ivica Kostelić, kojem su se uz sve probleme u posljednje vrijeme s koljenom uoči današnje utrke u određenoj mjeri 'javila' i leđa, prvu je veleslalomsku vožnju Kranjske Gore završio na 23. poziciji (+ 3.38 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg). Dok mu je konačni plasman utrke donio 25. poziciju i 6 bodova, uz zbrojenih 4.64 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke.

"Imao sam malu neugodnost na zagrijavanju - stisnula su me leđa. Morali smo to sve riješavati prije starta. Nažalost, leđa su takva, reagirala su jer noge nisu ravnomjerno opterećene. Tijelo pati, a to se očituje na leđima.

Do slaloma imamo još nešto vremena to donekle sanirati.  Nažalost, nisam sto posto natjecateljski 'unutra' glavom, stalno mislim na druge stvari. Moram priznati da me to s leđima sada dodatno potreslo. Nisam to očekivao", svoj je današnji dodatni problem još nakon prve vožnje prokomentirao Ivica.

-.-Goran Razić-.-

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uoči sutrašnjeg slaloma Kranjske Gore Beat Feuz ostao je na 1.250 bodova. Marcel Hirscher sada mu se približio na 55 bodova zaostatka (1.195 bodova). Dok je Ivica Kostelić i dalje treći s 1.049 bodova.

Dalibor Šamšal sa startnim je brojem 74 prvu vožnju veleslaloma Kranjske Gore završio na 65. poziciji uz 11.49 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. LIGETY Ted (USA) 2:22.47
2. PINTURAULT Alexis (FRA) + 1.61
3. HIRSCHER Marcel (AUT) + 2.03
4. BLARDONE Massimiliano (ITA) + 2.06
5. SIMONCELLI Davide (ITA) + 2.40
6. OLSSON Matts (SWE) + 2.98
7. DOPFER Fritz (GER) + 3.03
8. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 3.04
9. MISSILLIER Steve (FRA) + 3.05
10. RICHARD Cyprien (FRA) + 3.34
...
25. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 4.64
...
65. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 11.49 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248128
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr